Joel Blomqvistin tilanne Nuorten Leijonien kanssa on vaikea, sillä hänen jättämisensä ulos elokuun U20 MM-kisoista on herättänyt ihmetystä niin mediassa kuin nuorukaisessa itsessään. Pittsburgh Penguinsin kehitysleirillä Kärpissä loistanut maalivahti kerää kuitenkin kehuja toisensa perään.

— Mielestäni hän on erityinen poika, Penguinsin kehitysvalmentaja Tom Kostopoulos suitsuttaa Pittsburgh Post-Gazetten mukaan. Teidän (Penguinsiä seuraavien NHL-toimittajien) tulisi tottua puhumaan hänelle.

Pens-maalivahtien kehitysvalmentaja Kain Tisi kuuluu myös Blomqvistin faneihin.

— Hänen taitonsa maalivahtina ja liikkumisensa ovat eliittiä, Tisi innostuu. Me arvostamme sitä erittäin paljon. Hänellä on rauhallinen olemus. Mikään ei oikein hätkäytä häntä. Hänellä vain on ilmiömäiset kyvyt ja lahjakkuus, ja olemme äärimmäisen innostuneita hänestä.

Blomqvist oli hämmästyttävä viime Liiga-kaudella, sillä kiekko jäi varusteisiin Kärppien maalin suulla runkosarjassa 94-prosenttisesti. Pudotuspeleissä Stanislav Galimovin haparoitua MuIK-kasvatti päästi maaleja keskimäärin 1,1 kappaletta per ottelu torjuntaprosentin näyttäessä 95 prosenttia.