Colorado Avalanche on kauden 2021-22 Stanley Cup -voittaja. Colorado voitti mestaruuden kaatamalla Tampa Bay Lightningin viime yönä lukemin 2-1 ja vei finaalisarjan voitoin 4-2.

Mestaruuden ratkaisseen maalin iski Coloradon siirtotakarajalla hankkima Artturi Lehkonen. Lehkonen pääsi ylivoimahyökkäykseen ja sai loistavan passin Nathan MacKinnonilta. Suomalainen latasi mestaruusmaalin ranteella häkkiin.

Lehkosen lisäksi mestaruusjoukkueessa on iso määrä muitakin suomalaisia. Pelaajistosta löytyvät Mikko Rantanen ja Justus Annunen. Coloradon maalivahtivalmentajana toimii Jussi Parkkinen, ja Euroopan kykyjenetsintäpäällikkö on Joni Lehto.

Suomalaista Stanley Cup -voittajaa onkin saatu odotella pidemmän aikaa. Viimeksi suomalainen pelaaja sai nimensä ikoniseen kannuun vuonna 2017, kun Olli Määttä voitti mestaruuden Pittsburgh Penguinsin paidassa.