Ruotsi pelasi MM-kisoissa ensimmäisen ottelunsa Itävaltaa vastaan lauantaina ja voitti sen lukemin 3-1. Joukkue pelasi ottelussa ainoastaan kolmella kentällisellä, nimittäin se on jättänyt kahdeksan kisapassia leimaamatta sen toivossa, että NHL:stä saapuisi vielä kovia vahvistuksia joukkueelle.

Tuohon suunnitelmaan on tullut jo useampia mutkia matkaan. Aftonbladet uutisoi nimittäin, että kutsusta ovat kieltäytyneet Minnesota Wildin Joel Eriksson Ek ja Jonas Brodin sekä Washington Capitalsin Marcus Johansson ja Johan Larsson. Heistä Eriksson Ek vetosi loukkaantumisiin kun taas Johanssonin ja Larssonin NHL-sopimukset umpeutuvat.

Sunnuntaiaamuna puolestaan Expressen kertoi, ettei myöskään Boston Bruinsia edustava puolustaja Hampus Lindholm ole tulossa kisoihin. Hän jättää turnauksen väliin, sillä hän kärsi ennen NHL:n pudotuspelejä nivelsidevammasta.

NHL-miesten lisäksi myöskään tuore SHL-mestarikaksikko Färjestadin riveistä, Jacob de la Rose sekä Linus Johansson, ei osallistu kevään MM-kisoihin. Molemmat vetosivat loukkaantumisiin.

Ruotsin joukkueen mukana on parhaillaan kuusi pelaajaa, joiden kisapasseja ei ole leimattu. He istuvat katsomossa odotellen, että tuleeko NHL-vahvistuksia vai ei. Heihin kuuluvat puolustajat Jonathan Pudas ja Christian Folin sekä hyökkääjät Oskar Lang, Nils Åman, Linus Karlsson sekä Elmer Söderblom.

Ruotsin turnaus jatkuu sunnuntain iltaottelulla Tshekkiä vastaan.