Vaikka Venäjän jääkiekkomaajoukkue jätettiin Ukrainaan tehdyn aggressiivisen hyökkäyksen takia ulos MM-kisoista, on venäläismedia seurannut Suomessa käytävää kiekkoturnausta aktiivisesti.

Venäjän MM-uutisista on paistanut ajoittain turnauksen vähättely sekä Venäjän puuttumisen vaikutus MM-kisojen kiinnostavuuteen ja laatuun.

Aikaisemmin turnauksessa venäläissivusto Championat.ru julkaisi artikkelin, jossa toivottiin Suomen kiittävän Venäjää USA-voitosta, koska Leijonien voiton takuumiehinä häärivät KHL:ssä pelanneet ”venäläispelaajat” Sakari Manninen, Mikko Lehtonen ja Teemu Hartikainen.

LUE TÄSTÄ: Mitä ihmettä? Venäjällä otettiin kunnia Leijonien MM-voitosta: ”Suomen tulisi kiittää Venäjää”

Venäjän suurimpiin urheilumedioihin lukeutuva Championat.ru on nyt esittänyt mielenkiintoisen näkemyksen MM-kisojen voimasuhteista.

”Ilman Venäjää, pystyykö kukaan pysäyttämään MM-kisojen ylivoimaista suosikkia?”

Championatin etusivun otsikko kuului.

Venäläläissivuston mukaan sunnuntaina Venäjän maajoukkueen MM-turnauksessa korvanneen Ranskan kaatanut Sveitsi olisi MM-kisojen suvereeni ykkössuosikki.

– Sveitsi on yhä ilman tappioita MM-kisoissa. Vaikuttaa siltä, että he ovat ylivoimaisia suosikkeja MM-kisoissa ilman Venäjää. Kukaan ei tule koskaan tietämään miten Venäjä olisi pärjännyt Sveitsin joukkuetta vastaan. Meidän olisi pitänyt kohdata Sveitsi eilen Ranskan sijaan, Championatin katkera tilitys kuului.

Onko Sveitsi todellinen ykkössuosikki?

Sveitsi on aloittanut MM-turnauksen upeasti. Muutamalla ison profiilin NHL-vahvistuksella vahvistettu joukkue voitti viime viikolla Kanadan ja johtaa puhtaalla pelillä A-lohkoa.

Siltikin on vielä turhaa puhua Sveitsistä MM-kisojen ”ylivoimaisena suosikkina”.

Sveitsi kohtaa näillä näkymin seuraavalla kierroksella joko USA:n tai Tshekin. Välierissä Sveitsiä odottaa mahdollisesti jälleen Suomen tai Ruotsin kaltaiset huippumaat. Ei mitään pois Tanskalle eilen hävinneeltä Kanadalta, mutta B-lohkon maat ovat vain yleisesti ottaen paperilla kovempia, kuin Sveitsiä vastaan pelanneet A-lohkon maat.

Sveitsin todellinen testi alkaa vasta MM-kisojen jatkopeleissä.

MM-kisakeskustelu käy todella kuumana! Liity tästä FB-ryhmään: Jääkiekon MM-kisat 2022.