NHL:ssä uskomaton yö! Barkovin uusittu superketju ratkaisi jatkopaikan Floridalle – Heiskanen taiteili Dallasin seiskapeliin

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä eletään parhaillaan kauden parasta aikaa, kun eeppisiä mittasuhteita saanut pudotuspelien ykköskierros lähenee päätöstään.

Lauantain vastaisena yönä jatkopaikkansa selvitti itselleen Florida Panthers, joka kaatoi Washington Capitalsin kolmatta kertaa peräkkäin, nyt vieraissa jatkoajan jälkeen maalein 3-4. Runkosarjan voittanut Panthers etenee samalla toiselle kierrokselle ensimmäistä kertaa 26 vuoteen.

Aleksander Barkovin ympärille kasattu Panthersin uusittu ykkösketju – jossa laidoilla hyökkäsivät pudotuspelien tulikuumin pistelinko Carter Verhaeghe sekä uutena nimenä siirtotakarajan tähtihankinta Claude Giroux – otti ratkaisijan viitan harteilleen Washington Capitalsia vastaan pelatussa kuudennessa ottelussa.

Barkov vei vieraat 3-2-johtoon vain reilut viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, mutta T.J. Oshien vain reilut minuutti ennen loppua ylivoimalla iskemä maali vei pelin jatkoajalle.

Ratkaisijaksi nousi NHL:n pudotuspelien pistepörssiä johtava ja kuudessa Caps-pelissä tehot 6+6 iskenyt Verhaeghe, joka hiljensi Capitalsin ja sen kotiyleisön vajaat kolme minuuttia vanhentuneen ensimmäisen jatkoerän päätteeksi.

Panthers kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella voittajan Toronto Maple Leafsin ja Tampa Bay Lightningin välisestä sarjasta. Kaksikon paremmuus ratkeaa sunnuntain vastaisena yönä pelattavassa Game Sevenissä.

Heiskanen vei Dallasin seiskapeliin

Dallas Stars nappasi kuolemanottelustaan 4-2-kotivoiton Calgary Flamesistä ja siirsi ottelusarjan legendaariseen seiskapeliin.

Ottelun ratkaisijana toimi lopulta Starsin tähtipuolustaja Miro Heiskanen, joka nöyryytti Flamesin supertähti Matthew Tkachukin harhautuksellaan jään pintaan ja sivalsi sitten Starsin 3-2-voittomaalin toisen erän lopulla. Starsin avausmaalista vastasi tehot 1+1 kerännyt Roope Hintz.

Ottelusarjan jatkoonmenijä selviää sunnuntai-iltana Suomen aikaa kello 23 pelattavassa Game Sevenissä.

SUOMI-RUOTSI – RAHAN TAKOMINEN LEIJONILLA JATKUU!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ VIHJE