Jesse Puljujärven vastuu Edmonton Oilersissa on aina vain vähentynyt pudotuspelien edetessä. Edellinen ottelu oli suomalaisen kannalta kurjuuden huipentuma, kun hän istui pääosan matsista penkillä. Peliaikaa kertyi vain reilut seitsemän minuuttia.

Jo pidemmän aikaa Puljujärvi on ollut Edmontonin paikallistoimittajien hampaissa. Viimeisin ottelu kaatoi lisää bensaa liekkeihin.

Konkaritoimittaja Jim Matheson ajautui sanaharkkaan fanien kanssa Twitterissä. Hän puolusti Duncan Keithiä ja tylytti Puljujärveä ja häntä puolustavia faneja.

– Teillä on ruunsunpunaiset lasit Jessen suhteen. Hän ansaitsi joutua penkitetyksi. Keith ei loistanut tietysti, mutta hän on rakentanut luottamusta 140 pudotuspelillään, kahdella Norris Trophylla, Conn Smythe -palkinnolla ja kolmella Stanley Cupilla, vai mitä? Matheson kritisoi faneja.

– Ymmärrän, että Puljujärvellä on legioona kannattajia täällä tyrkyttämässä positiivista analytiikkaa, mutta eikö kerrankin voitaisi katsoa, miten hän pelaa? Hän istui penkillä vitospelissä, koska valmennus ei pitänyt näkemästään.

Fanit räyhäsivät takaisin sadoilla viesteillä.

– Jim, nyt riittää. Lopeta 22-vuotiaan nettikiusaaminen. Hän yrittää parhaansa. Olet aikuinen mies, eikä sinun tarvitse valittaa Twitterissä kaiken päivää. Se on epäkorrektia ja ilkeää. Miten voit vihata tätä upeaa miestä niin paljon ja ajattelet, että tämä on tarpeellista? eräs fani päivittelee.

– Katsotaan, kun ajat taas yhden pelaajan ulos kaupungista. Hän ei ole Pohjois-Amerikasta, joten hän ei sovi sinun muottiisi, toinen syyttää.

– Et ole tyytyväinen, ennen kuin hän on lähtenyt vai mitä? kolmas kysyy.