Sebastian Aho nousi yhdeksi ottelun ratkaisijoista Carolina Hurricanesin napattua ensimmäisen voittonsa NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella New York Rangersia vastaan.

Kotijoukkue raapi sarjan avausottelusta 2-1-voiton hurjan jatkoerätrillerin päätteeksi. Hurricanesin jatkoaikavoitto ei tullut helpoimmin kautta, sillä vierasjoukkue Rangers johti ottelua Filip Chytilin avauserän maalilla aina kolmannen erän päätöshetkille saakka. Tuolloin kuvaan astui Hurricanesin ykkössentteri Aho, joka veivasi upeasti Hurricanesin tasoihin ja jatkoajalle Seth Jarvisin ja Teuvo Teräväisen esityöstä.

Jatkoaika ei ehtinyt vanhentua kolmea minuuttia kauempaa, kun Ian Cole päätti kotijoukkueen piinan ja iski helpohkon näköisesti voittomaalin ohi Rangersin tähtivahti Igor Shestjorkinin. Jesperi Kotkaniemi merkkautti maaliin syöttöpisteen.

Läntisen konferenssin puolella Calgary Flames ja Edmonton Oilers aloittivat odotetun taistelun Albertan herruudesta todellisella maalijuhlalla. Lue lisää 15 maalin ilotulituksesta täältä.

Katso Ahon ja Colen osumat alta löytyviltä videoilta.