Kari Jalosen päätös pudottaa Extraliigan pistepörssivoittaja Filip Chlapik, 24, ulos MM-kisajoukkueesta puhuttaa Tshekin urheilupiirejä.

Upeassa viiden ottelun voittoputkessa MM-kisoihin lähtevä Tshekki vilisee kovia ylivoimaspesialisteja. Jalonen myöntääkin Sport.cz-sivustolle, ettei yksinkertaisesti löytänyt sopivaa roolia 53 runkosarjapelissä 70 (31+39) tehopistettä iskeneelle Chlapikille.

– Jouduimme tekemään pari kovaa päätöstä ja Chlapik oli yksi niistä. Näin paljon Sparta Prahan pelejä ja huomioin kyllä, että hän dominoi Extraliigaa. Meidän oli tehtävä päätös siitä, ketkä pyörittävät ylivoimaamme, emmekä löytäneet hänelle sopivaa roolia, Jalonen paljastaa syyt päätöksen taustalta.

Jalonen aloitti pestinsä Tshekin peräsimessä maaliskuussa. Joukkue on noussut suomalaisluotsin johdolla yhdeksi tällä viikolla käynnistyvien MM-kisojen suurimmista voittajasuosikeista.