Ensimmäistä kauttaan Ruotsin pääsarja SHL:ssä päävalmentajana toimiva Mikko Manner saa vielä jännittää omiensa puolesta runkosarjan loppuhuipennuksen lähestyessä. Hänen luotsaamansa Brynäs IF joutuu taistelemaan kynsin ja hampain pudotuspelipaikkansa puolesta.

SHL:ssä runkosarjan kymmenen parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin samaan tapaan kuin Liigassakin. Brynäs on parhaillaan sijalla yhdeksän ja se on kerännyt yhteensä 67 pistettä. Joukkueella on jäljellä vielä kaksi runkosarjan ottelua. Takana niskaan hengittävät joukkueet ovat kuitenkin Brynäsiin nähden pienoisessa etulyöntiasemassa.

Sijalla kymmenen oleva Oskarshamn on nimittäin tasapisteissä Brynäsin kanssa, mutta se on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Sijoilla 11 ja 12 olevat Malmö ja Linköping ovat puolestaan molemmat keränneet kolme pistettä Brynäsiä vähemmän ja pelanneet yhden ottelun vähemmän.

Brynäs ei kohtaa enää runkosarjassa ketään pahimmista kilpakumppaneistaan. Se pelaa vielä kolmantena olevaa Skellefteåta sekä sijalla kahdeksan olevaa Leksandia vastaan.