Tampereen Ilves kasaa loppukaudeksi nimekästä joukkuetta.

Aiemmin mm. Leijonat-tähti Marko Anttilan riveihinsä hankkinut seura tiedotti tiistaina solmineensa loppukauden kattavan sopimuksen taiturimaisen hyökkääjä Henrik Haapalan kanssa. 28-vuotias Haapala on voittanut urallaan kaksi Suomen mestaruutta Tapparan riveissä. Tällä kaudella Haapala ei ole pelannut otteluakaan.

Kahdella viime kaudella hyökkääjä iski Jokereissa 106 KHL-runkosarjaottelussa tehot 14+41=55. Mies on pelannut Tapparassa 197 Liigan runkosarjaottelua tehoin 37+87=124.

– Henrik Haapala otti eilen yhteyttä ja osoitti kiinnostuksensa liittyä joukkueeseemme. Hän on kiistatta huippupelaaja, ja keskusteltuamme asioista kävi hyvin nopeasti selväksi, että yhteinen näkemys löytyy ja saamme hyvässä yhteisymmärryksessä sovittua molemminpuolisista sopimusehdoista, urheilujohtaja Timo Koskela paljastaa.

– Henkka on erittäin kilpailuhenkinen ja luova pelaaja, joka pystyy rakentamaan tilanteita tyhjästäkin pelinäkemyksensä, vauhtinsa ja taitonsa kautta mutta myös kovalla kamppailupelaamisellaan. Hän sopii varmasti erinomaisesti pelitapaamme. Huomioimme, ettei hän ole hetkeen pelannut, mutta aika riittää ja tulemme menemään maltilla eteenpäin, jotta meillä olisi playoffseissa se Henrik Haapala, joka on jo aiemminkin osoittanut kykynsä nousta esiin ja ratkaista kevään tärkeimpiä pelejä, Koskela jatkaa.

Kokenut Haapala on pelannut urallaan viisi NHL-ottelua Florida Panthersin paidassa. Mies on lisäksi kiekkoillut Sveitsin liigan HC Luganon riveissä.

LUE MYÖS: Leijonien MM-kisavahti jättää KHL:n – uusi seura löytyi heti