Kärpät on enää kahden tappion päässä jääkiekkoliigan kesälomista, kun Ilves voitti toisen puolivälieräpelin maanantaina Oulussa. Kiinnitys irtosi jatkoerän alussa Henrik Haapalan niitattua 2-1-maalin.

Ensimmäinen osa meni Ilveksen hyväksi 5-1, joten nyt Kärpät otti hurjan ison harppauksen.

– Kauttaltaan puolustettiin viisikkona hyvin. Omiin on mennyt liikaa. Kolmannessa erässä oli paikat laittaa peli pakettiin, hyökkäyspeli meiltä pikkusen uupuu, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

Jatkoerässä Kärpillä oli epäonnea.

– Kun vastustaja tekee kovasti töitä, niin tulee tuollaisia voittomaaleja, että kiekko menee sisään meidän pakin kautta.

Oululaisjoukkue on ollut aiemminkin viime vuosina alakuloinen, kun kesäloma alkoi myös vuosi sitten puolivälierävaiheessa. Silloin HIFK meni mitalipeleihin suoraan kolmella voitolla.

Mutta kuten todettua, nyt näytti paremmalta kuin aikoihin. Mikä muuttui olennaisesti aiempaan?

– Varmaan aika monikin. Pelattiin sitä lätkää, mitä halutaakin – puolustaa hyvin ja päästää vähän maaleja.

Kesken kauden oululaispuikkoihin tullut Marjamäki antoi tuomarien suuntaan sivalluksen.

– Käytiin tyhmiä jäähyjä aika kovalla kädellä (läpi), mutta tänäänkin (maanantaina) meni jäähyt 4-0. Kai meidän hyökkäyspeli on niin huonoa, ettei kertaakaan päästy edes ylivoimalle. Aika kyseenalaisiakin tuomioita oli, mutta otetaan kaikki vastaan, luotsi huokasi.

Liigan puolivälierät tiistaina klo 18.30: (4 voittoa)
HIFK-TPS (0-1)
KooKoo-Jukurit (1-0)
Lukko-Tappara (0-1)