Leijonat ja Slovakia kohtaavat olympiaturnauksen välieräottelussa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Kiekko tippuu jäähän kello 6:10.

Slovakian turnaus on ollut nousujohteinen. Se hävisi ensin Suomelle ja Ruotsille alkulohkossa, mutta voitti sen jälkeen ensin Latvian, sitten neljännesvälierässä Saksan ja puolivälierässä Yhdysvallat lähti sensaatiomaisesti kotimatkalle voittomaalikilpailun jälkeen.

Joukkueen ykköstykki turnauksessa on ollut vasta 17-vuotias superlahjakkuus Juraj Slafkovsky. TPS:stä tuttu nuorukainen on viimeistellyt viiteen otteluun jo viisi maalia. Hän on turnauksen maalipörssissä jaetulla kärkipaikalla yhdessä Ruotsin Lucas Wallmarkin kanssa sekä pistepörssissä sijalla kuusi.

Viimeksi Slovakia on päässyt olympialaisissa välierävaiheeseen vuoden 2010 turnauksessa Vancouverissa. Silloin joukkue sijoittui neljänneksi. Slafkovsky on syntynyt vuonna 2004, joten hän oli tuolloin vielä erittäin nuori.

– Katsoin (välieräottelua), mutta olin kuusivuotias, joten minun täytyi lähteä päiväkotiin, Slafkovsky oli sanonut toimittaja Derek O’Brienin mukaan.

Slafkovsky varataan NHL:ään tulevana kesänä. Hänet on povattu aivan kärkinimien joukkoon. Slafkovsky on pelannut tällä kaudella Liigassa TPS:n paidassa 21 ottelua tehoin 1+3 ja 11 ottelua U20 SM-sarjassa pistein 6+12=18. TPS:n organisaatiossa hän on kiekkoillut kaudesta 2019-2020 lähtien. Slafkovsky oli mukana myöskin viime kevään MM-kisoissa.

Derek O'Brien

@Derek_J_OBrien
Juraj Slafkovský on Vancouver 2010, the last time @HockeySlovakia made it to the Olympic semi-final: "I was watching but I was 6 years old so I had to go to kindergarten."