Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen urakka Pekingin olympialaisissa jatkuu seuraavaksi ottelulla Latviaa vastaan.

Leijonat lähtee kamppailuun suurena ennakkosuosikkina otettuaan 6-2-voiton Slovakiasta. Latvia taipui puolestaan avausottelussaan Ruotsille maalein 2-3.

Ennen olympialaisten alkua Suomi arvioitiin lohkon voittajasuosikiksi, kun taas Latviaa pidetään lohkon heikoimpana joukkueena.

Televisiointi / radio

Suomen ja Latvian välistä kamppailua pystyy seuraamaan suorana lähetyksenä televisiosta TV5-kanavalta sekä maksullisesta discovery+-suoratoistopalvelusta perjantaina kello 15.10 alkaen. Leijonien ottelun selostaa Oskari Saari.

Huomaathan, että TV5-kanava näkyy olympialaisten ajan myös antenniverkon kautta kanavapaikalla 27. Tämä saattaa vaatia televisioon tehtävän kanavahaun.

Mikäli et pääse tv:n äärelle, niin Suomen ottelua voi seurata selostettuna myös Yle Puheen ja ruotsinkielisen Yle X3M:n kautta.

Poissaolot

Suomen ja Latvian joukkueille on hyvä terveystilanne, eikä pelaajia ole tiettävästi sairaana tai loukkaantuneena. Tämä aiheuttaakin positiivisen ongelman joukkueen valmennuksille kokoonpanoja mietittäessä.

Arvioidut kentälliset

Leijonat tekee varmuudella kentällisiin muutoksia, mutta minkälaisia, niin sitä on vaikea arvioida, sillä joukkueen sisältä ei ole vuotanut ennakkotietoja. Slovakia-ottelusta sivussa olleet Marko Anttila ja Jussi Olkinuora nousevat kuitenkin hyvin varmasti mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

Näet alta Suomen kentälliset edellisessä ottelussa:

60 Markus Granlund – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula – 81 Iiro Pakarinen
15 Miro Aaltonen – 28 Joonas Nättinen – 20 Niko Ojamäki
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 71 Leo Komarov

4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen
40 Petteri Lindbohm – 42 Sami Vatanen
3 Niklas Friman – 13 Valtteri Kemiläinen
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka

29 Harri Säteri (35 Frans Tuohimaa)

Parhaat pistemiehet

Suomi:
Sakari Manninen 1 ottelu, 3+0=3
Miro Aaltonen, 1 ottelu, 2+1=3
Teemu Hartikainen, 1 ottelu, 0+2=2

Latvia:
Janis Balinskis, 1 ottelu, 0+2=2
Lauris Darzins, 1 ottelu, 0+2=2
Nikolajs Jelisejevs, 1 ottelu, 1+0=1
Renars Krastenbergs, 1 ottelu, 1+0=1

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Leijonat lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Takana on hyvin vakuuttava avausvoitto Slovakiasta, vaikka parannettavaakin jäi vielä paljon. Latvia pystyi sen sijaan laittamaan Ruotsin avauskamppailussa ahtaalle, mutta Suomi on ennakkoon jopa turnauksen kovin joukkue, joten latvialaisilla on kova haaste edessä.

C-lohko

# Joukkue O 3P 2P 1P 0P M P
1 Suomi 1 1 0 0 0 6-2 3
2 Ruotsi 1 1 0 0 0 3-2 3
3 Latvia 1 0 0 0 1 2-3 0
4 Slovakia 1 0 0 0 1 2-6 0

Valmentajien kommentit

Valmentajien tuoreimpia kommentteja ei ole ollut tarjolla ennakon kirjoitushetkellä. Päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi kuitenkin Slovakia-ottelun jälkeen, että parannettavaa jäi tuleviin kamppailuihin.

– Puolustimme välillä huonosti omalla alueellamme. Myös laitakamppailua pitää vielä parantaa. Kyllä meillä työmaata piisaa, Jalonen sanoi Suomen Jääkiekkoliiton mukaan.

Näin käy

Leijonat marssii ottelussa selvään voittoon. Etenkin ykkösketjussa pelaavat Markus Granlund, Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen tulevat aihettamaan Latvialle harmaita hiuksia, sillä kyseessä on yksi koko turnauksen kovimmista ketjuista.

Kaikki muut tulokset kuin Leijonien voitto olisivat suuria yllätyksiä. Suomi yrittää parantaa puolustuspelaamistaan, joten jopa nollapeli on mahdollista, mikäli otteet paranevat viime ottelusta.

Mikäli haluat tutustua olympialaisten tuloksiin, sarjataulukoihin ja otteluohjelmaan, niin se onnistuu kätevästi täällä.