Suomi palaa miesten olympiajääkiekon välieriin ja nyt Pekingissä, jossa Leijonat kampesi Sveitsin nurin keskiviikon puolivälierässä luvuin 5-1.

Edellisissä kisoissa neljä vuotta sitten Leijonien tie tyssäsi puolivälieriin, kun Kanada pisti Suomen lauluun jalkapallonumeroin 1-0. Nyt Sotshin vuoden 2014 pronssimitalisti otti sinänsä sitkeästä käkikellomaasta tyylikkään rutiininvoiton.

Suomi marssi avauserässä 2-0-johtoon Miro Aaltosen ja Mikko Lehtosen maaleilla. Näistä jälkimmäinen kimposi Sveitsin häkkiin maan suomalaistaustaisen pakki Santeri Alatalon kautta.

Kolmas osuma oli Marko Anttilan tekele. Sveitsi sai lohtua 3-1-kavennuksella, mutta kokeneen Andres Ambühlin maali ei kantanut kiriin asti.

Iiro Pakarinen niittasi kiekon tyhjiin reilut neljä minuuttia ennen loppua, kun Sveitsi kokeili jo tuossa ajassa ilman molaria – ylivoimalla toki. Suomalaistilastoja kaunisteli niin ikään tyhjiin osunut ja todella hyvin läpi aamun puolustanut ja kamppaillut Teemu Hartikainen.

Leijonat sai pelissä oivaa oppia esimerkiksi johtoasemassa pelaamisesta sekä alivoimastatilanteestakin, kiitos Sveitsin hakiessa kavennusta ilman molaria pidemmän tovin. Tällaiset seikat palvelee taatusti kohti viikonloppua mentäessä.

Leijonat kohtaa olympialaisten välierässä suuryllättäjä Slovakian. Semifinaalit pelataan perjantaina, pronssiottelu lauantaina ja finaali sunnuntaina.