Teemu Selänne muisteli omaa NHL-varaustaan olympialaisten Suomi-Slovakia-ottelun jälkistudiossa torstaina.

Selänteen varausvuotena ei ollut vielä yleisenä tapana, että pelaajat matkustavat Pohjois-Amerikkaan varaustilaisuuteen. Häntä oli kuitenkin pyydetty paikan päälle, mutta reissu jäi väliin, sillä lähtö armeijaan oli koittamassa lähiaikoina. Hän vietti varaustilaisuuden ajan Suomessa.

Varauksen aikaan Selänne eleli omaa elämäänsä eikä hän edes tiennyt heti varauksestaan. Hän sai kuulla siitä hieman yllättäen:

– Itse muistan, kun oltiin juhlimassa tuolla Helsingin yössä ja menin sen jälkeen kaverille yöksi. Kaverin äiti tuli sanomaan aamulla sitten että ’hei, sut muuten varattiin NHL:ään’. No, jatkoin nukkumista ja sitten muutaman tunnin jälkeen menin kysymään että ’sanoiksä jotain että mut varattiin’ johon hän sanoi että ’kyllä’. Hän ei tiennyt, että minne, mutta ensimmäisellä kierroksella kuitenkin, Selänne jakoi hauskan tarinansa.

Tuolloin elettiin vuotta 1988 ja Selänne oli silloin 18-vuotias. Winnipeg Jets varasi hänet ensimmäisellä kierroksella kymmenentenä pelaajana. Hänellä ei kuitenkaan ollut aluksi hajua siitäkään, kuka hänet varasi.

– Jouduin vielä soittamaan normaalilla puhelimella, että mihin mut varattiin. Sieltä vastattiin, että Winnipegiin. Mä olin, että selvä, Selänne naureskeli studiossa muun porukan kanssa.