Herkkupala pelattiin vain 50 katsojan edessä – liigaluotsilta jälleen argumentoitu viesti: “Jonkun pitää alkaa pitämään järki kädessä pikkuhiljaa”

© Kuva: Taneli Niinimäki

HIFK ja Pelicans pelasivat lauantaina Liigan herkkupalan Helsingissä vain 50 katsojan edessä. Helsinki ja Lahti ovat siinä mielessä kurjassa tilanteessa, että kyseisiin kaupunkeihin katsojia ei saa vieläkään ottaa enempää.

Moni muu halli saa ottaa katsojia paljon enemmän. Pitkin Pelicans-aikaa fiksusti asioita käsitellyt luotsi Tommi Niemelä antoi pelin jälkeen vahvan viestin nykytilanteesta lehdistötilaisuudessa, joka on julkaistu Liigan nettisivuilla.

Argumentoitua jälkeä taas:

– Suuresti ja niin hartaasti (toivotaan yleisön eteen pääsemistä) kuin vain voi. Surullista on – mahtava lätkäpyhättö Helsingissä, johon mahtuu reilut 8 000 ja ei saa ottaa kuin 50 ihmistä, lahtelaiset 0-1-vierasvoittoon johdattanut Niemelä mietti.

– Jonkun pitää alkaa pitämään järki kädessä pikkuhiljaa. Liigaseurat ovat tehneet mahtavaa duunia kahden vuoden aikana. Ollaan yhdessä yritetty keksiä keinoa, miten tästä selvittäisi. Nyt olisi antaa mahdollisuus niiden, keillä valta on, luotsi muistutti.

Hallin pihalla oli pelin tuoksinassa after ski -hengessä HIFK-faneja. Helsinkiläispelaajat olivat tästä tietoisia.

– Iso käsi heille, hattu päästä. Toimiston porukaltakin hyvää puristusta. Toivottavasti päästään halliin sisälle pelin aikana kaikki pian. Pelaajat eivät jaksa enää kauaa odottaa. Yritetään parhaamme, oli katsojia tai ei, HIFK-luotsi Ville Peltonen summasi ajatuksensa.

Uusi liigaviikko alkaa jo maanantaina ja poikkeuksellisen vilkkaalla kolmen pelin kierroksella: JYP-Tappara 17.00, HIFK-TPS 18.30, KalPa-SaiPa 18.30.