Maalivahti jätti pelin raivoten kesken, päävalmentaja ei saapunut lehdistötilaisuuteen – Kärpät on ajautunut synkkään kierteeseen

© Kuva: Taneli Niinimäki

Kuluvan Liiga-kautensa suhteellisen hyvin aloittanut Oulun Kärpät on ajautunut synkkään kierteeseen viimeisten viikkojen aikana. Marraskuun 10-1-rökälevoiton jälkeen JYPiä vastaan joukkue on pelannut 18 ottelua ja voittanut niistä ainoastaan kuusi ja kerännyt yhteensä 20 pistettä.

Viimeisimpänä Kärpät hävisi Tampereella Ilvekselle lukemin 4-0 maanantai-iltana. Ottelu eteni maalittomana lähes 48 minuuttia, kunnes Ilves onnistui avamaan maalihanat, minkä myötä osumia syntyi vielä useampikin.

Lukemat pysyivät Kärppien kannalta siedettävinä lähinnä venäläisvahti Stanislav Galimovin hyvien otteiden ansiosta. Hän torjui ottelussa 27 kiekkoa, kun taas Ilveksen Vadim Zherenkon tarvitsi venyä kiekon tielle ainoastaan 12 kertaa.

Ilveksen tehtyä kolmannen osumansa ajassa 52.04 Galimov menettikin hermonsa totaalisesti. Hän paiski ja potki varusteitaan ja luisteli vaihtoaitioon oma-aloitteisesti päättäen ottelun omalta osaltaan siihen paikkaan. Hänen tilalleen maalille luisteli loppuajaksi Joel Blomqvist. Näet videon tilanteesta täältä.

Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola ei saapunut myöskään ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen. Siellä nähtiin ainoastaan Ilveksen käskyttäjä Jouko Myrrä.

Oululaisnipun joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja Ari Hilli vahvisti MTV:lle, että joukkueella oli käynnissä kriisipalaveri pukukopissa.

– Kyllä näin kävi. Sen verran tunnetta oli pelin jälkeen. Pahoittelen, että meiltä ei sinne tullut ketään, Hilli kommentoi.

Kärpät on parhaillaan sarjataulukossa neljäntenä, kun se on kerännyt 40 ottelusta 64 pistettä. Takana kärkkyvät joukkueet ovat kuitenkin pelanneet 3-6 ottelua vähemmän kuin Kärpät.

SUOMI-RUOTSI – RAHAN TAKOMINEN LEIJONILLA JATKUU!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ VIHJE