Näkökulma: Nuorten MM-kisoista on tulossa kaikkien aikojen pannukakku – Kansainvälisen jääkiekkoliiton on muutettava turnauksen sääntöjä tai peruttava kisat

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon nuorten MM-kisoissa on nähty toistaiseksi kaksi luovutusta. Tänään koronavirus pääsi vaikuttamaan myös Nuorten Leijonien otteluohjelmaan, kun Tshekki joutui vetäytymään alkusarjan ottelusta joukkueessa todetun tautitapauksen takia.

Tilanne on urheilulliselta kantilta täysin kestämätön. Tshekin koko joukkue joutui turnaussääntöjen mukaan karanteeniin, kun joukkueessa todettiin yksi positiivinen koronatestitulos.

On todennäköistä, että positiivisia testituloksia nähdään turnauksessa myös jatkossa. On urheilullisesti täysin kestämätöntä, mikäli esimerkiksi pudotuspelivaiheessa joukkue saa vapaalipun jatkoon, jos vastustajajoukkueessa todetaan tartunta ennen ottelua.

Jos turnaus halutaan pelata loppuun edes kohtuullisen urheilullisesti, on karanteenisääntöjä muutettava. Rokotetut, negatiivisen testituloksen saaneet pelaajat saisivat näin ollen pelata, positiivisen testituloksen antaneet pelaajat eristettäisiin.

Jos sääntöjä ei voida muuttaa, tulee turnaus peruuttaa. Nykyisten karanteenisääntöjen ollessa voimassa on sitä lähes mahdoton saattaa loppuun asti.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen