Komeaa! Tappara teki historiaa ja painoi kahdeksan parhaan joukkoon CHL:ssä – ruotsalaishuippu laulukuoroon

© Kuva: Velimatti Lehmusvuori

Ruotsin SHL:ssä viidentenä oleva Växjö hävisi tiistaina Tampereella Tapparan vieraana CHL:n pudotuspelien toisen osan numeroin 4-2. Kun ensimmäinen osa päättyi Ruotsissa viikko sitten 2-2, raivasi tamperelaispoppoo tiensä jo kahdeksan joukkoon.

Tappara ei ole päässyt CHL:ssä koskaan kahdeksan joukkoon.

Tiistain koitos oli Tapparalle kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue johyi peliä ainoastaan vajaan vartin verran, kun päätöserässä se pääsi 3-2-johtoon Anton Levtchin (1+0) maalilla.

Ennen tätä vierailija meni 0-1- ja 1-2-johtoon. Kirvesrinnat kuittasivat kahdesti rinnalle Kyle Platzerin (1+0) ja Patrik Virran (1+0) häkeillä. Päätöserän johtoasemassa Tapparaa pystyssä piti maalivahti Christian Heljanko. Hän torjui kaikkiaan 27 kertaa.

Tapparalle maalasi myös tyhjään reppuun osunut Veli-Matti Vittasmäki (1+0).

Jatkoon suomalaisista alkulohkoista eteni myös Lukko, joka on koronaviruksen kourissa ja karanteenissa. Raumalaiset voittivat italialaisjoukkueen viikko sitten vieraissa 3-1, mutta toinen osa jää tuoreimpien tietojen mukaan pelaamatta kokonaan. Lukon kohtalo on siis vielä auki.