Tapparan kiri katkesi Jukureita vastaan käsittämättömään ajatuskatkokseen – pullokin lähti lentoon: “Tällä hetkellä suoritustaso ei riitä”

© Kuva: Velimatti Lehmusvuori

Jukurien kivenkova viikko ei pitänytkään sisällä pelkkiä tappioita, vaan päinvastoin – joukkue kellisti kolme nimivahvaa joukkuetta, kun Liigassa jalkoihin jäivät peräkkäin TPS (3-0), Kärpät (3-1) ja Tappara (5-3).

– Me ollaan Jukurit. Meillä ei ole kuin isoja joukkueita vastassa, Jukurien luotsi Olli Jokinen virnisti Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

Jukureilta näytti onnistuvan näissä peleissä kaikki, vastustajilla ei niinkään. Tämä on peräisin siitä, että mikkeliläisjoukkue on yksinkertaistanut pelaamistaan valtavasti viime aikoina. Lisäksi pakki Oliver Larsen ja sentteri Oskars Batna ovat olleet nappihankintoja.

Viikon päätöshetket kuvastivat Jukurien viikkoa todella osuvasti. Tappara haki tasoitusmaalia pelin loppuhetkillä 3-4-tilanteessa, ja maalivahti Kari Piiroinen luisteli pois häkistä. Samalla Oskari Salminen sai pikkumustan itselleen, ja Jukurien maalivahti yritti heittää limppua tyhjään rysään.

Se päätyi Anssi Löfmanille, joka pääsi sivaltamaan kiekon tyhjänä möllöttäneeseen Tappara-maaliin. Vaikka Salminen hyvä ja yritteliäs pelaaja mailalla onkin, kertoo maalin yrittäminen yhden osuman johtoasemassa taatusti jotakin itseluottamuksesta. Avaus ei voi epäonnistua mennen esimerkiksi pitkäksi.

Karun ajatuskatkoksen jälkeen Tapparan aitiossa lensi juomapullo.

– Kokoonpano-ongelmien taakse ei mennä. Takaraivossa tuntuu tulos, se hajottaa peliä. Tässä pelissä oli niin paljon jäähyjä, että ne rikkoivat meidän viisi-viisi-rytmin. Aika omituisia olivat tarkastuksetkin – kaksi kertaa tarkastettiin, eivätkä kummatkaan olleet valmentajan haastoja, kirvesrintojen luotsi Jussi Tapola sadatteli.

– Pitää olla yhteydessä pääkallopaikalle, että miksi yhtäkkiä tarkastetaankin kaikki maalit.

– Tällä hetkellä meidän kentällä esittämä suoritustaso ei riitä.

LUE LAUANTAIN LIIGAJUTUISTA MYÖS:
”Pikkuisen olen eri mieltä, tai en pikkuisenkaan” – lunta tupaan: JYPin ihmeellisellä jäähyllä kohtalokas seuraus, lisäksi Joakim Kemell loukkaantui

Ilvekselle karu isku – tähtipelaaja putosi pois pelaavasta kokoonpanosta

Yli 30 minuuttia! Kärppien maajoukkuepakki Atte Ohtamaa kellotti täysin järjettömän peliajan

Siis mitä ihmettä Tampereella tapahtuu? Tulikuumiin liekkeihin päässyt Olli Jokisen Jukurit nöyryyttää Tapparaa huolella

Upean kunnian lauantaina saanut ex-liigapelaaja muisteli – tällaisessa hetkessä uran lopettamispäätös kypsyi: ”Se oli se hetki”