Upean kunnian lauantaina saanut ex-liigapelaaja muisteli – tällaisessa hetkessä uran lopettamispäätös kypsyi: ”Se oli se hetki”

© Kuva: Ilari Isotalo

Liigauransa kauteen 2019-20 lopettanut SaiPa-ikoni Ville Koho sai lauantaina upeimman mahdollisen kunnian, mitä pelaaja seuralta voi saada. Seuraikonin numero kahdeksan nousi Lappeenrannan Kisapuiston jäähallin kattoon ikiajoiksi.

Liigassa ja SaiPassa 19 kautta pelanneelle Koholle pidettiin tunteikas tilaisuus puheineen, ja tunteikas oli myös päivänsankarin puhe. Hän kertoi siinä muun muassa siitä hetkestä, jolloin uran lopettamispäätös kypsyi.

– Elettiin vuoden 2019 joulukuuta, normaalia runkosarjan peliä. Oli normaalit rutiinit, alkulämmittelyt ja hyppäsin pyörän selkään. Oli tapana polkea kahdeksan minuuttia, mutta kuuden minuutin kohdalla tajusin, että kirjoitan tätä puhetta päässä, pelaaja valaisi paidan jäädytystilaisuudessa.

– Se oli se hetki, kun tajusin, että ura tulee päättymään keväällä 2020.

Koho oli kysellyt ennen tätä muilta, että mistä eläkkeelle siirtymisen ajan tietää tulleen.

– Kaikilla oli sama vastaus – kyllä sen tietää, se tunne tulee.

Lappeenrantalainen pelasi pääsarjassa 853 runkosarjan ottelua pistein 102+158=260, 48 pudotuspeliottelun saldo oli 5+8=13. Koho voitti urallaan A-nuorten Suomen mestaruuden kauden 2001-02 päätteeksi.