Kärppien maajoukkuepakki Atte Ohtamaa oli Liigan peliaikakuningas jo ennen lauantaita, kun hänen ottelukohtainen peliaikakeskiarvo oli järkyttävä 26.05. Lukko-pakki Vili Saarijärvi keikkui tilastokakkosena lukemin 24.20.

Lauantaina SaiPaa vastaan yhden maalin iskenyt Ohtamaa kellotti taas aivan järjettömän peliajan. Toisessa erässä hän oli jäällä vajaat 12 minuuttia ja toiselle tauolle tultaessa peliaika oli yli 21 minuuttia.

Ohtamaan vastuu ei laskenut Kärppien 1-3-vierasvoittoon päättyneen ottelun päätöserässäkään, ja vastuuta irtosi lopulta hämmästyttävät 31.15. Pelaaja oli siis kaukalossa useammin kuin vaihtopenkillä.

Viikonloppuna tappiota ja voittoa todistaneessa oululaislaumassa on painotettu sitä, ettei liian iso pelaajamäärä ole hyvästä edes poissaolojen piinatessa ja kuorman kasvaessa kärkimiesten harteille.

– En osaa sanoa pelaajien kierrättämiseen mitään, keskityn omaan ruutuun. En hirveästi muiden pelejä ajattele, kauden reilussa kahdessa pelissä vain yhden maalin päästänyt ja SaiPaa vastaan toisen startin saanut Joel Blomqvist sanoi viikonloppuna.

LUE MYÖS:
Upean kunnian lauantaina saanut ex-liigapelaaja muisteli – tällaisessa hetkessä uran lopettamispäätös kypsyi: ”Se oli se hetki”