Lauantai oli synkkä JYPille, kun joukkue menetti hyppysissä olleen voiton Lukolle kotijäällään. Hallitseva Suomen mestari vei pisteet mukanaan 3-4-voitolla, vaikka hurrikaanilauma johti matsia vielä jälkimmäisellä erätauollakin.

Jyväskyläläisten korttitalo murtui päätöserässä, jossa Lukko iski voittoon riittäneet kaksi maalia. Nimenomaan voittomaali syntyi Antti Kalaputaan jäähyn aikana, ja myöhemmin toisen kakkosen sai Andrew O’Brien. Nuo olivat päätöserän ainoat jäähyt.

– Tehtiin kaikki, mitä pelin voittamiseksi pystyy tekemään. Pikkuisen olen eri mieltä, tai en pikkuisenkaan rangaistuksista. Ne olivat minun mielestä eriskummallisia, eivät liittyneet pelin luonteeseen millään tavalla. Se toinen niistä ratkaisi pelin. Mutta kova vastus, pyrittiin antamaan kaikkemme, JYP-luotsi Jukka Ahvenjärvi manasi Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

Toinen JYPin iltaa latistanut tapaus oli kultakypärä Joakim Kemellin jonkinlainen loukkaantuminen taklaustilanteessa. Hän ehti iskemään ennen tätä yhden ylivoimamaalin.

– No, vaikka olen valmentanut kauan aikaa, niin ei ole röntgenkatsetta. Mies on kopissa hoidon alla, näissä on maltti valttia. Katsotaan parin päivän sisällä, mikä on tilanne.

Kyseessä oli siis varotoimenpide?

– Se on viisautta tällaisissa tilanteissa. Pelaaja tekee päätökset, ja tilanne oli tällä kertaa tällainen.

JYP keikkuu Liigassa kolmanneksi viimeisenä, kun kauden 17 ottelua ovat tuoneet 21 pistettä. Kemell keikkuu pistepörssin kärjessä kovalla saldolla 12+6. Pelattuja otteluita on 16 kappaletta.

LUE LAUANTAIN LIIGAJUTUISTA MYÖS:
Ilvekselle karu isku – tähtipelaaja putosi pois pelaavasta kokoonpanosta

Yli 30 minuuttia! Kärppien maajoukkuepakki Atte Ohtamaa kellotti täysin järjettömän peliajan

Siis mitä ihmettä Tampereella tapahtuu? Tulikuumiin liekkeihin päässyt Olli Jokisen Jukurit nöyryyttää Tapparaa huolella

Upean kunnian lauantaina saanut ex-liigapelaaja muisteli – tällaisessa hetkessä uran lopettamispäätös kypsyi: ”Se oli se hetki”