Liiga keskiviikkona: Ilves jatkaa voittojen tiellä, JYP ajautunut tappiokierteeseen

© Kuva: Velimatti Lehmusvuori

Liigassa pelattiin keskiviikon kierroksella viisi ottelua.

Ilves jatkoi vahvoja viime aikojen otteitaan hakemalla Lappeenrannasta 4-2-voiton SaiPasta. Joukkueen tehokkaimpia pelaajia olivat 1+1-tehot nakutelleet Panu Mieho ja Eetu Päkkilä. Ilveksen voittoputki kasvoi näin jo viiden ottelun mittaiseksi.

JYPin tappioputki puolestaan kasvoi neljän ottelun pituiseksi, kun se hävisi kotonaan TPS:lle lukemin 3-5. Turkulaisleiristä Juuso Pärssinen keräsi kolme syöttöpistettä ja Aarne Intonen viimeisteli kolmannessa erässä kaksi ratkaisevaa osumaa. JYPin 17-vuotias sensaatio Joakim Kemell teki ottelussa tehot 1+1 ja nousi jälleen pistepörssin kärkeen.

Ässät katkaisi viiden ottelun tappioputkensa voittamalla KooKoon kotonaan jatkoajan jälkeen 4-3. Ottelun ratkaisijana toimi Derek Barach. Kahden maalin iltaa viettivät Ässien puolustaja Nikolas Matinpalo sekä KooKoon hyökkääjä Radek Koblizek.

Kärpät kukisti kotonaan Pelicansin voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2. Voiton sinetöi Aku Räty, joka osui kaksi kertaa rankkarikisassa ja kerran myös varsinaisella peliajalla. Pelicansin puolelta Iikka Kangasniemi ja Jiri Smejkal tehtailivat pisteet 1+1 mieheen.

Tappara nollasi kotonaan Sportin loppulukemin 3-0. Tamperelaisten maalilla Christian Heljanko tarvitsi nollapeliinsä ainoastaan 11 torjuntaa.

Liiga jatkuu perjantaina viiden ottelun voimin. Lauantaina on luvassa puolestaan täysi seitsemän ottelun kierros.

Liiga keskiviikkona:

JYP – TPS 3-5
Kärpät – Pelicans 3-2 vl.
SaiPa – Ilves 2-4
Tappara – Sport 3-0
Ässät – KooKoo 4-3 ja.