Hetkinen? Liigan maalipörssin kärki täynnä yllättäjiä – mestarihyökkääjä jo nyt viime kauden maalimäärässä: ”Yritin laukoa kesällä paljon – toistaiseksi ainakin toimii”

© Kuva: Getty Images

KOUVOLA. Liigan maalipörssin kärjessä kolmen peliviikon jälkeen keikkuvista Kärppien Mika Pyörälän nimi yllättää vähiten. Kaksi muuta kuuden osuman miestä sen sijaan ovat yllättävämpiä tapauksia – JYPin Joakim Kemell ja KooKoon Heikki Liedes.

Alkukesästä Lukossa Suomen mestaruuden voittanut ja kapteenina ”pojan” käsilleen ensiksi saanut sentteri nakutti raumalaisjoukkueessa kausina 2018-21 aina kuusi maalia per runkosarja, mutta nyt kasassa on sama saldo siis vain kolmessa viikossa.

– Kesällä yritin treenata kutia. Ajattelin, että (täällä tulee) ehkä vähän hyökkäävämpää roolia, niin yritin laukoa kesällä paljon. Toistaiseksi ainakin toimii, pelaaja valotti keskiviikkona pelatun KooKoo-TPS-pelin jälkeen.

KooKoolle 3-2-voitto oli taatusti maukas, kun se katkaisi sekä oman tappiokierteensä että TPS:n voittoputken turkulaisluotsi Jussi Ahokkaan Kouvolaan paluussa.

– Taistelu oli, iso voitto tulla takaa sarjakärkeä vastaan. Antaa kyllä tosi paljon itseluottamusta.

TPS oli saamassa niskalenkin kuumassa toisessa erässä Mitch Hultsin 1-2-ylivoimamaalilla. Erikoistilanne syntyi KooKoon Petteri Nikkilän taklattua Mikael Pyyhtiää. Perään Aarne Intonen ojensi kouvolalaispakkia.

Tämän jälkeen KooKoon Aleksi Ainali loukkasi itseään Filip Sandbergin kohtelussa ja vieraiden Markus Nurmi putosi jäähän kiekon osuttua naamaan. Näky oli karu, kun kentällä makasi kaksi pelaajaa.

Lukossa alempien ketjujen raastajan rooliin jääneen pelaajan kuudesta maalista yhteensä neljä on syntynyt KooKoota ja KalPaa vastaan, sekä kaksi Sportin ja TPS:n reppuun. Onko turkulaisia vastaan maalaminen aina yhtä nannaa, oli päällä Lukon tai KooKoon värit?

– No joo, kyllä Tepsistä on jäänyt sellainen eritysvastus. Lukon kanssa pelattiin usein vastakkain ja finaalitkin. TPS, iso seura sytyttää aina.

Helsinkiläislähtöinen sentteri kantoi TPS:ää vastaan kultaista kypärää (6+0), mutta perjantain Tappara-peliin sen saa ketjukaveri Joose Antonen (2+5).

– En ole huomannut, että kultakypärä olisi muuttanut vartiointia mitenkään isommin. Ei minulla sellaista ennen päässä ole ollut.

– Kopissa tulee sellaista ystävällismielistä kuittailua, varsinkin siinä ensimmäisessä pelissä, missä oli kultakypärä. Mutta ei se muuten mitään muuta.

KooKoo lähtee viikonlopun vilkkaseen viikonloppuun sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta. Kahdeksasta pelistä pisteitä on kertynyt uuden luotsi Olli Salon alaisuudessa kymmenen pistettä. Kouvolassa on uusia jätkiä ja peliä on jouduttu rakentamaan alusta lähtien pala palalta.

– Koko ajan yritetään tuoda siihen lisää ja mennä eteenpäin joukkueena. Pelasimme TPS:ää vastaan parempaa hyökkäyspeliä kuin aiemmin tällä kaudella.

Liiga perjantaina 18.30:
Ässät-HIFK
Jukurit-KalPa
Lukko-Pelicans
Sport-SaiPa
Tappara-KooKoo