Paita kattoon! Kahdeksankertainen Suomen mestari saa ansaitsemansa kunnian tällä kaudella

Oulun Kärpät nostaa pitkän pelaajauran tehneen ex-puolustaja Ilkka Mikkolan pelipaidan Oulun Energia Areenan kattoon tällä kaudella. 42-vuotiaan Mikkolan pelinumero #6 jäädytetään lauantaina 9.10. ennen Kärpät-TPS-ottelun alkamista.

Mikkolan Liiga-ura sisälsi 968 ottelua runkosarjassa (314 tehopistettä) sekä 190 ottelua pudotuspeleissä (55 pistettä). Hän kävi läpi Kärppien juniorijoukkueet ja pelasi seurassa peräti 11 kautta Liigaa, joista yhdeksän kauden aikana hän kuului myös joukkueen kapteenistoon. Liigassa hän pelasi myös Lukon, Jokerien ja TPS:n riveissä.

Mikkola debytoi Liigassa jo kaudella 1998-99 ja pelaajauransa hän lopetti kauden 2016-17 jälkeen. Mikkola voitti urallaan ennätykselliset kahdeksan Suomen mestaruutta. Kukaan muu ei ole Liigassa yltänyt yhtä kovaan suoritukseen.

– Kokonaisuus kai tuossa päätöksessä on ratkaissut, eli mitä olen omalta osaltani seuralle antanut ja mitä siellä saavuttanut. Markku Kiimalainen, Reijo Ruotsalainen ja Jari Viuhkola – tuntuu kieltämättä hienolta saada oma pelipaita ja -numero noin kovaan seuraan, neljäntenä Kärppien jäädytettyjen pelinumeroiden riviin pääsevä Mikkola kommentoi Kärppien verkkosivuilla.