NHL:n nettisivuilla nostettiin esiin viisi akuuteinta Colorado Avalanchea käsittelevää kysymystä. Kolmoskohdassa kyseltiin, että miten joukkueessa aiotaan korvata poislähteneet Brandon Saad ja Joonas Donskoi.

Pelaajista Donskoi oli runkosarjassa joukkueen kahdeksanneksi tehokkain saldolla 17+14=31, Saad puolestaan takoi pinnoja kymmenenneksi eniten lukemin 15+9=32. Pudotuspeleissä raahelainen teki 3+2=5, Saad sen sijaan iski jopa seitsemän maalia ja kaikkiaan kahdeksan pinnaa.

Kaksikon lähteminen voi olla hyvä asia erään toisen suomalaisen kannalta.

– Vaihtoehtoja näiden pelaajien korvaajiksi ovat konkarit J.T. Compher ja Valeri Nichushkin sekä tulokkaat Alex Newhook ja Sampo Ranta.

Jälkimmäisenä mainittu on pelannut taalaliigassa kaksi pudotuspeliottelua pisteittä (-1). Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari pelasi viime kaudella pääasiassa NCAA:ta Minnesotan yliopistojoukkueessa, ja 31 peliä toivat mahtipisteet 19+12=31 (+19). Farmissa Ranta kantoi Colorado Eaglesin värejä kaikkiaan 16 matsissa pistein 5+4=9 (-1).

21-vuotias naantalilainen on Avsin oma varaus juhannukselta 2018. Colorado nappasi hänet kolmannella kierroksella 78:ntenä.