Liigassa viime kaudella Jukurien takalinjoilla 45 ottelua pistein 1+1=2 (-9) pelannut Atte Mäkinen lopettaa pelaajauransa. Puolustajan paikalla luutinut peluri kertoi päätöksestään sosiaalisen median kanavissa.

– Pitkän miettimisen ja itsetutkiskelun jälkeen oon tullut siihen tulokseen, että mun jääkiekkoura päättyy. Oma taso ja kehitys ei ole miellyttänyt enää vähään aikaan ja samalla muiden asioiden merkitys elämässä on kasvanut. Intohimo pelaamista ja jääkiekkoilijan elämää kohtaan on hiipunut enkä oo osannut nauttia pelaamisesta entiseen tapaan. Näiden asioiden myöntäminen itselle kesti kauan, mutta lopulta päätöksen tekeminen oli helpotus, pelaaja kirjoitti Instagramissa.

26-vuotias tamperelainen voitti urallaan Suomen mestaruuden ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssia. Näistä ensiksi mainittu tuli Tapparassa kauden 2015-16 päätteeksi ja pronssi keväällä 2013.

– Oon saanut pelata hienon ja vaiherikkaan uran. Oon kokenut isoja voittoja, karvaita tappiota, onnistumisia ja pettymyksiä. Jääkiekko on antanut mahdollisuuden nähdä maailmaa ja tuonut monta korvaamatonta kokemusta.

Äskettäin maalivahti Eveliina Mäkisen (entinen Mäenpää) kanssa naimisiin mennyt pakki ehti pelaamaan Liigassa lopulta 257 ottelua pistein 4+19=23 (-32). Viime kauden erikoisuus oli se, että Mäkinen iski kauden kummatkin pisteensä Jukurien yhdessä ja samassa Kärpät-pelissä – ja jotta erikoisuudet saisivat täysin oman levelin piirteitä, tappeli hän Otto Karvisen kanssa tehtailtuaan siis Gordie Howe -hattutempun.

– Jääkiekko ei mun elämästä häviä mihinkään ja hyvillä mielin aion nauttia rakkaasta lajista vähän uudella tavalla. Uudet työkuviotkin on jo selvillä eikä hienot kokemukset varmasti lopu tähän. Niistä lisää vähän myöhemmin, kaikkia läheisiä kiitellyt Mäkinen summasi.

LUE MYÖS: Mitä ihmettä tapahtuu? Kärpät suli toisen kerran putkeen häntäpään laumaa vastaan – peruspakin sensaatiopaukku ”kirsikka kakkuun”: ”Kollektiivinen epäonnistuminen”