Tiistain Jukurit-peli jätti Kärppien ylle valtavan läjän kysymysmerkkejä, sillä Liigan pudotuspeleistä putoava mikkeliläisjoukkue jyräsi pelinsä kanssa tuskailevan Kärpät peräti 5-1.

Liigamenestyjä suli toisessa erässä totaalisesti Jukurien voitettua se 3-0. Keskimmäisen kaksikymppisen aikana vieras jäi alakynteen oikeastaan jokaisella osa-alueella, ja pinnalle selkäsaunan lisäksi nousi Jukurien Atte Mäkisen ja vieraiden Otto Karvisen tappelu. Kärppien epäonnistuminen oli yllättävä, sillä vielä avauserässä se rummutti pitkiä paineita Jukurien puolustusalueelle pidemmästä vaihtomatkasta huolimatta.

Synkkä fakta oli sekin, että Justus Annuselle merkittiin Kärppien maalilla ainoastaan 11 torjuntaa – siis koko pelissä.

– Suoritus oli vajaa. En osaa sanoa yhtään, että mistä se tuli. Jukurit taisteli ja teki enemmän hommia, Kärppien konkarikapteeni Mika Pyörälä sanoi taiston tauottua.

– Kotijoukkue oli numeroiden verran parempi. Me epäonnistuttiin totaalisesti. Kaksinkamppailuterävyydessä olimme perässä ja sitten iski paniikki, kun Jukurit takoi maaleja. Loppu meni yliyrittämiseksi, luotsi Mikko Manner puolestaan kommentoi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

– Tämä oli kollektiivinen epäonnistuminen. Meillä kaikilla on vastuu.

Tapellut Jukurien Mäkinen teki pienimuotoisen ihmeen, sillä ennen keskiviikkoa hän oli viimeistellyt 38 ottelussa saldon 0+0=0, mutta nyt pakki täräytti tiskiin tehot 1+1=2. Kyseessä on siis Gordie Howe -hattutemppu.

– Täytyy myöntää, että yllätyin tehoista. Ammuin pari laukausta maalia päin, joista ne syntyivät. Tappelu syntyi spontaanisti maalin edessä, enkä ole ennen tehnyt Gordie Howe -hattutemppua, Mäkinen veisteli.

Kärppien kokema löylytys oli siinäkin mielessä outo, että se oli oululaisille jo toinen putkeen pudotuspeliviivan alla olevaa joukkuetta vastaan. Lauantaina HPK jyräsi 4-0.

Pudotuspeleihin Kärpät menee, mutta sen yllä on kasa kysymysmerkkejä. Missä mennään pelin kanssa? Entä palautuuko työmoraali? Milloin viimeistely alkaa taas toimimaan?

Vastauksia saadaan seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin TPS isännöi Kärppiä. Liigakierros alkaa kello 18.30.