Hirvittävä kiekkosade: Naisleijonat taisteli, mutta joutui toisessa erässä äärimmäiseen testiin – ”Selvisimme aika hyvin”

© Kuva: Getty Images

Naisleijonat avasi Calgaryssa käynnistyneet MM-kisat 3-5-tappiolla kisaemäntä Kanadalle. Suomen alku oli häviöstä huolimatta lupaava, ja esimerkiksi ensimmäiselle tauolle tultaessa sinivalkoinen nippu oli riehunut 2-0-johtoon kakkospakkiparin Nelli Laitisen ja Minttu Tuomisen maaleilla.

– Tuntui, että pääsimme ensimmäiseen erään hyvin pelaamaan omaa peliä. Jalka liikkui tosi hyvin, ehkä Kanada ei ollut niin hyvä siinä. En itse asiassa edes huomannut, ettei ollut yleisöä, Tuominen kertoi Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

Kanada sai hanansa auki vasta toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Jamie Lee Rattrayn ja Marie-Philip Poulinin kavennus- ja tasoitusmaaleilla.

– Kanada sai hyvin kiekonhallinnan ja se pääsi vaihtamaan kiekolla. Vaihtoväli oli pitkä, joten pelaajille tuli pitkiä vaihtoja. Selvisimme siitä minun mielestä aika hyvin. Vähän se repesi, mutta hyvin taistelimme koko toisen erän. Kolmanteen erään saimme painetta taas Kanadan päätyyn, MM-kisoissa debytoinut maalivahti Anni Keisala sanoi.

Vahdille kirjattiin 39 torjuntaa eräluvuin 8+23+8=39. Kuten numerot näyttävät, pitivät Keisalan sanat paikkansa täysin.

– Ensimmäisessä erässä ei ollut paljon hommia, mutta pääsin rytmiin mukaan hyvin, torjuja jatkoi.

Päätöserässäkin Suomi oli sitkeä. Elisa Holopainen toi Suomen tasoihin Erin Ambrosen (1+1) 3-2-johtomaalin jälkeen, mutta 3-3:n jälkeen enää vain Kanada osui. Sarah Fillier iski voittomaalin, Brianne Jenner (1+1) kaunisteli lukemia lopussa tyhjänä möllöttäneeseen Naisleijonien häkkiin.

MM-kisojen avausyön muissa peleissä USA löi Sveitsin A-lohkossa 3-0 ja Tshekki Tanskan 6-1 B-lohkossa.

Suomi jatkaa turnausrupeamaansa maanantaiyönä USA:a vastaan.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️