Pelicans vahvistaa hyökkäysosastoaan – haaviin Tapparan tshekkiläispeluri

© Kuva: Leijonat.fi

Lahden Pelicans on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Tapparasta tutun tshekkiläishyökkääjän Jiri Smejkalin kanssa.

Smejkalille kulunut kausi oli ensimmäinen Suomessa. Hän edusti Tapparaa 48 ottelussa ja iski niihin pisteet 9+17=26. Yhdeksän pudotuspelimatsia sujuivat ilman tehoja. Alkukaudesta mies kantoi myös kultakypärää.

MM-kisoissa 24-vuotias hyökkääjä pelasi juuri viime keväänä. Kahdeksassa ottelussa hän iski pisteet 1+1. MM-kisakokemusta löytyy myös U20-tasolta, kun hän oli mukana Helsingissä järjestetyssä turnauksessa vuonna 2016.

– Smejkal on juuri sitä, mitä tarvitsimme hyökkäyspäähän. Hän on isokokoinen ja vahva kamppailija, joka on kuitenkin kokoonsa nähden erittäin taitava hyökkäyssuuntaan. Hän uskaltaa mennä maalille ja on maalinedustalla tehokas. Smejkal on myös erittäin monipuolinen pelaaja, mitä kuvasti hänen roolinsa Tshekin maajoukkueessa, jossa hän pelasi alemmissa kentissä ja sai muun muassa alivoimavastuuta. Smejkal pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, mutta meille hänet on hankittu lähtökohtaisesti laituriksi. Olen erittäin iloinen, että saatiin hänet tänne, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kommentoi seuran tiedotteessa.

Smejkal pelasi ennen Liigaan tuloaan lähes neljä kautta Tshekin pääsarjassa HC Sparta Prahan joukkueessa. Hän on pelannut urallaan myös WHL:ssä ja tehnyt lyhyehkön visiitin KHL:ään.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️