Urallaan käytännössä kaiken voittanut, mutta kahdella viime kaudella NHL:n finaaleissa tappioon taipunut Corey Perry, 36, haluaisi jatkaa uraansa Montreal Canadiensissa. Vuoden pahvilla Habsiin tulleesta konkaripelaajasta voi tulla rajoittamaton vapaa agentti 28. heinäkuuta.

– Elämässäni on jäljellä vielä paljon tasokasta kiekkoa ja haluaisin vielä hypätä Habsin matkaan. Kausi oli outo ilman perhettä ja muiden juttujen takia, mutta silti, pelaaja heitti NHL:n nettisivujen mukaan.

Perry allekirjoitti vuoden mittaisen, ja arvoltaan 750 000 dollarin sopimuksen Montrealin kanssa 28. joulukuuta. Tähti iski runkosarjan 49 ottelussa tehot 9+12=21 (-4), 22 pudotuspeliottelun saldo oli 4+6=10 (-5).

– Haluaisin nähdä, mihin voisimme kyetä ensi kaudella. Pääsimme todella lähelle, ja maistoimme jo jotain tunnetta. Sen kaltaista haluaisi kokea uudelleen samojen kundien kanssa.

Canadiens voitti NHL:n pudotuspeleissä Toronto Maple Leafsin (4-3), Winnipeg Jetsin (4-0) ja Vegas Golden Knightsin (4-2). Loppuottelusarjassa Tampa Bay Lightning oli liian kova vieden mestaruuden otteluvoitoin 4-1.