Teemu Eronen palaa Suomen kaukaloihin vain yhden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen.

Eronen solmi aiemmin tänä kesänä sopimuksen Pelicansin kanssa. Puolustajan mukaan perheelle oli selvää, että he haluavat takaisin Suomeen, sillä kulunut kausi oli raskas. Eronen kiekkoili Ruotsissa Växjö Lakersin ja IF Björklövenin riveissä.

– Perheen kanssa halusimme ehdottomasti, että löytäisin taas joukkueen Suomesta. Olin viime koronakauden yksin Ruotsissa, jonne matkustaminen Suomesta oli haastavaa. Siihen päälle kaikki testihässäkät ynnä muut karanteenit, ja vaimo oli vielä raskaanakin. Täksi kaudeksi oli kova halu saada sekin kuvio mahdollisimman helpoksi, Eronen selvittää Pelicansin haastattelussa.

Samalla kokenut puolustaja huomauttaa myös, että pelit HockeyAllsvenskanissa avasivat hänen silmiään. Taso oli hänen mielestään yllättävän kova.

– En usko, että Suomessa ihan ymmärretään – enkä itsekään aluksi ymmärtänyt – kuinka kova ammattilaissarja Allsvenskan on. Suomessa on puhuttu paljon karsinnoista, ja nyt kun pääsi täällä näkemään sen puolen, niin kyllä meidän maalla ollaan vielä paljon perässä tämän kanssa, Eronen näkee.