Colorado Avalanche teki perjantaiyönä eräänlaista seurahistoriaa, kun se voitti kautta aikain kolmannen kerran NHL:n runkosarjan. Jos oli joukkue iskussa läpi tynkäkauden, niin sama koski myös Mikko Rantasta. Nousiaisten timantti voitti seuran sisäisen pistepörssin ladottuaan 52 pelissä saldon 30+36=66 (+30).

Rantanen keikkuu ennen runkosarjan viimeisiä pelejä pistepörssin kuudentena. Peleistä sivussa ollut joukkuekaveri Nathan MacKinnon on pari pykälää alempana saldolla 20+45=65 (+22).

– Tuntuu hyvältä. Saavutimme ensimmäisen tavoitteen, joka oli kotiedun saaminen pudotuspeleihin. Tavoitteenamme on mennä loppuun asti, Rantanen sanoi NHL:n nettisivuilla.

Suomalainen syötteli MacKinnonia ykkösketjussa paikaneen Tyson Jostin kaksi maalia. Sentteri katsoo Rantasen tavoin kohti tulevaa silmät innosta kiiluen.

– Tämä on mahtava porukka, runkosarjakin oli upea. Käsillä on jännittävät ajat. Olen iloinen saadessani olla mukana. En malta enää odottaa pudotuspelejä.

Colorado kohtaa pudotuspelien avauskierroksella divisioonassa neljänneksi sijoittuneen St. Louis Bluesin – eli toissa kauden mestarin.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
NHL:n pudotuspelikaavio on valmis – näin jatketaan tosipeleissä

Olipa “yllätys”: NHL-joukkue parsinut kaksi supertähteään kasaan – saa heidät mukaan pudotuspeleihin

Näin se käy! Mikko Rantasesta Coloradon kauden tehokkain pelaaja – Avs vei koko NHL:n runkosarjan voiton!

Voi hyvät hyssykät sentään – NHL:n suomalaissensaatiolta kauhistuttava sulaminen