Colorado Avalanchen Mikko Rantanen nousi joukkueen parhaaksi pistemieheksi perjantaiyönä, kun lauma tuhosi syvälle vajonneen Los Angeles Kingsin NHL:ssä luvuin 5-1. Kesän 2012 ja 2014 Stanley Cup -mestari voitti avauserän 0-1, mutta toinen kaksikymppinen meni Avsille peräti 5-0.

Nousiaisten timantti syötti ketjukaveri Tyson Jostin iskemät 1-1- ja 2-1-maalit. Kanadalainen viiletti Coloradon ykkösketjun keskellä Nathan MacKinnonin poissaolon takia. Ottelussa osui myös Joonas Donskoi.

Osaksi myös MacKinnon sivuun jäämisen takia Rantanen nousi viimeisellä mahdollisella hetkellä Avalanchen tehokkaimmaksi peluriksi, kun koko kauden saldo on mahtava 30+36=66. Rantanen keikkuu koko NHL:n pistepörssissä peräti kuudentena, ja runkosarjaa on jäljellä enää viiden pohjoisen divisioonan matsin verran.

Normaaliolosuhteissa suomalainen olisi todennäköisesti paiskonut yhden kauden piste-ennätyksenkin rikki, mutta nyt se jäi toteutumatta runkosarjan vajauden takia. Rantasen yhden kauden rekordi on 87 pinnaa sesongilta 2018-19.

Avalanche puolestaan varmisti voitolla NHL:n runkosarjan ykkössijan – seurahistorian kolmannen sellaisen ja ensimmäisen sitten kauden 2000-01. Colorado ja Vegas päätyivät läntisen divisioonan kärjessä tasapisteisiin (82).

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @Avalanche have claimed their third Presidents' Trophy in franchise history and first since 2000-01, when they won their second #StanleyCup championship. #NHLStats #NHLAwards

Details: media.nhl.com/public/news/14…

Avs kohtaa pudotuspelien avauskierroksella maailmanmestari Niko Mikkolan St. Louis Bluesin. Läntisen divisioonan toisen ensimmäisen kierroksen pudotuspeliparin muodostavat Vegas ja Minnesota Wild.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Voi hyvät hyssykät sentään – NHL:n suomalaissensaatiolta kauhistuttava sulaminen