Leijonien sunnuntai-iltapäivän ottelu MM-kisoissa Kazakstania vastaan muodostui sille karmeaksi pettymykseksi Kazakstanin yllätettyä jättisuosikkina peliin lähteneen Suomen voittolaukauskilpailussa maalein 2-1.

Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odotella aina toisen erän jälkimmäiselle puoliskolle, jolloin superlupaus Anton Lundell lusikoi oman reboundinsa Kazakstanin nuottaan. Kazakstanin kuitti tuli nopeasti, kun Kirill Panjukov ohjasi kiekon maaliin Petri Kontiolan jäähyn aikana ja tasoitti pelin 1-1:een vain 2,5 minuuttia Lundellin maalista.

Ottelu eteni Leijonien hurjasta hallinnasta huolimatta lopulta voittolaukauskilpailuun asti Kazakstanin maalivahti Nikita Bojarkinin venyttyä kiekon tielle peräti 51 kertaa. Kazakstan onnistui rankkareilla maalinteossa kolmesti neljästä yrityksestään ja nappasi ottelusta sensaatiomaisen 2-1-voiton. Suomalaisista rankkareilla onnistui ainoastaan Oliwer Kaski.

Suomen MM-kisaurakka jatkuu tiistaina Norjaa vastaan pelattavalla ottelulla.