Selviin 1-4-numeroihin päättyneen Lukon ja TPS:n välisen ensimmäisen liigafinaalin puhutuimpia nimiä olivat ensiksi mainitun Kristian Pospisil ja vierailijoiden Eemil Viro. Kummatkin pelurit ottivat perjantaisaunassa isoja jäähyjä lentäen vuorollaan ulos.

Pospisil aloitti jäähyilyn jo avauserässä saaden 2+10 minuuttia pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta, lisäksi hän istui pikkukakkosen korkeasta mailasta. Päätöserässä slovakialaisen pää ei kestänyt lainkaan, kun hän lensi isoista ovista ulos ajassa 59.41 saaden pelirangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Lukko menetti pudotuspelien toisen kympin ottaneen hyökkääjän toiseen finaaliin kymppitilikertymän takia, ja Julius Mattilan johtaman ketjun laiturit ovat Anrei Hakulinen ja tuttu Pavol Skalicky. Pospisil johtaa Liigan pudotuspelien jäähypörssiä 50 minuutilla – ja ne ovat tulleet siis vain kahdeksassa ottelussa.

TPS:n Viro puolestaan lensi suihkuun kakkoserässä niitattuaan juurikin Pospisilin polvellaan maata kiertävälle radalle. Pakkilupaus on kuitenkin mukana lauantaina TPS:n kakkosparissa Ruben Rafkinin vierellä.

Toinen finaali alkaa kello 17.