Hillitön kanuuna! Kevin Lankinen oli voimaton Eeli Tolvasen millintarkan lämärin edessä

© Kuva: Getty Images

Eeli Tolvanen on ollut yksi tämän kauden menestystarinoista. Joidenkin papereissa jo entiseksi lupaukseksi tituleerattu Nashville Predators -hyökkääjä on ottanut aimo harppauksen eteenpäin kehityksessään.

Eilen illalla 21-vuotias suomalainen jatkoi upeaa virettään komealla ylivoimamaalillaan. Tolvanen sai kiekon lapaansa vasemmassa laidassa siniviivan lähistöllä, otti askeleen eteenpäin ja latasi pelivälineen raketin nopeudella aivan maalin etuyläkulmaan Chicago Blackhawks -veskari Kevin Lankisen selän taakse.

Viime kaudella AHL-joukkueensa viidenneksi parhaaksi pistemieheksi jäänyt Tolvanen on tällä kaudella Predatorsin NHL-miehistössä neljäs joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Maaleja hän on tehnyt kolmanneksi eniten joukkueessaan.

Erityisesti viimeiset kahdeksan ottelua ovat olleet melkoista tykitystä, sillä niissä on kertynyt kymmenen pistettä. Koko kauden tehot ovat 10+9 29 pelissä. Pisteistä 11 on syntynyt ylivoimalla ja Tolvanen johtaa joukkuettaan selkeästi ylivoimamaaleissa, joita on kertynyt kuusi.