The Athletic -sivuston sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrunin mukaan NHL:n mestarisuosikkeihin lukeutuva Colorado Avalanche olisi etsimässä vahvistusta tolppien väliin.

LeBrun kirjoittaa tuoreessa kolumnissaan, että Avalanchen GM:n Joe Sakicin olisi kannattavaa soitella maalivahtejaan kaupittelevalle Columbus Blue Jacketsin GM:lle Jarmo Kekäläiselle.

– Avalanche on laittanut kaiken likoon, jos ei huomioida joukkueen maalivahtitilannetta. Pavel Francouzin loukkaannuttua, seuralla ei ole toista vaihtoehtoa Philipp Grubauerin vartioimalle maalinsuulle. Grubauerin sopimus päättyy tähän kauteen, joten Blue Jacketsin maalivahdit Elvis Merzlikins tai Joonas Korpisalo olisivat myös vahvistuksia ensi kaudeksi. Tässä kaupassa kummatkin osapuolet voittaisivat pitkällä ja lyhyellä tähtäimellä, LeBrun kertoo.

Jos LeBrun olisi Kekäläisen saappaissa, valitsisi hän kaupattavaksi maalivahdiksi Korpisalon.

– Merzlikins on poissuljettu Seattlen laajennusvaraustilaisuudesta, joten Blue Jackets voi suojata Korpisalon, ja pitää Merzlikinsin. Siitäkin huolimatta Korpisalo voidaan kaupata ennen Seattlen varaustilaisuutta. Jos itse saisin päättää, niin pitäisin Merzlikinsin – jolla on vielä kasvuvaraa NHL:ssä – ja kauppaisin Korpisalon pois. Korpisalo on hyvä maalivahti, mutta ei mitään sen enempää, LeBrun valaisi.

Kuudetta kauttaan Blue Jacketsin riveissä pelaava Korpisalo ei ole tällä kaudella löytänyt aivan parasta virettään. 26-vuotias porilainen on pelannut 25 ottelua torjuntaprosentilla 89,9.