Montreal Canadiens ja sen vuoden 2019 ykköskierroksen varaus Cole Caufield ovat päässeet yhteisymmärrykseen kolmen vuoden tulokassopimuksesta. NHL:n puolella Caufield tienaa loppukaudesta 700 tuhatta dollaria kun taas kahtena seuraavana kautena hän saa NHL:ssä pelaamisesta kuitattua tililleen 832 500 dollaria.

Caufield on niittänyt mainetta ikäluokkaansa nähden ylivertaisena maalintekijänä. Kaksi vuotta sitten alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa yhdysvaltalaiskanadalainen laituri teki 14 maalia. Maalimäärä oli sama kuin Aleksander Ovetskinilla ennätysvuonna 2002. Pistemäärä (18) oli myös sama, mutta Caufield pelasi yhden ottelun vähemmän.

Ero Ovetskiniin nähden 20-vuotiaalla hyökkääjällä on koko. 170 sentin varrella hän ei saanut julkisesti haluamaansa kolmosvarausta, vaan Canadiens varasi huusi Caufieldin nimen vasta numerolla 15. Varausvuonnaan hänellä oli Yhdysvaltain kehitysohjelma USDP:ssä tuplasti enemmän maaleja kuin kellään muulla, sillä hän teki 64 otteluun 72 maalia.

Tällä kaudella yliopistosarja NCAA:ssa maaleja on kasassa 31 ottelusta 30 kappaletta, joka on 11 enemmän kuin toiseksi jääneellä Sampo Rannalla. Myös pistepörssissä Caufield oli ykkönen ja hänen arvellaankin pokkaavan vuoden parhaalle yliopistopelaajalle jaettava Hobey Baker -palkinto.

Allekirjoitusbonusta nuori laituri saa kouraansa vuosittain 92 500 dollaria ja parhaimmillaan hän voi bonuksineen tienata viimeisestä sopimuskaudesta yli 1,6 miljoonaa. AHL:n puolella vuosipalkka on 70 tuhattta dollaria. Ammattilaisuransa Caufield aloittaa AHL:stä.