New Jersey Devils -hyökkääjä Janne Kuokkanen takoi NHL-uransa ennätystehot, kun joukkue kaatoi varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa paikallisvastustaja NY Rangersin maalein 5-2.

22-vuotias suomalainen antoi kesän 2012 ja -14 loppuottelijoiden välisessä kamppailussa peräti kolme maalisyöttöä ja tuplasi kertaheitolla kauden sekä koko taalaliigauran tehopisteensä. Kuluvan sesongin kymmenen pelin saldo on nyt 1+5=6.

Rangers-ottelussa lähes 15 minuuttia jääaikaa kellottanut Kuokkanen palkittiin kamppailun ykköstähtenä ja Devils-päävalmentaja Lindy Ruff hehkutti pelaajaa vuolaasti – ja ansaitusti.

– Hän on fiksu pelaaja ja rakentaa hyviä tilanteita. Tänään hän järjesti hienoja paikkoja, jotka auttoivat meidät voittoon. Hän alkaa myös päästä sinuiksi pelitapamme kanssa, Ruff totesi joukkueen nettisivuilla.

Kauden Kärpissä aloittanut Kuokkanen teki ottelussa historiaa: Kuokkasesta tuli vasta kuudes tulokaspelaaja Devilsissä kautta aikain (1982-), joka on pystynyt napsimaan kolme syöttöpinnaa joukkueen reissupelissä.

Tuo tulokkaan kolme syöttöpinnaa vieraspeliin on samalla isoin määrä kaikista.

Parin viikon tauon jälkeen joukkueensa kanssa askiin palannut suomalainen suhtautui likehdintäänsä vaatimattomasti. Hän antoi kommentteja esimerkiksi NHL:n suomenkieliselle sivustolle.

– Olen todella tyytyväinen voittoon ja siihen, miten kamppailimme joukkueena. Ei ole helppoa palata kaukaloon tuollaisen tauon jälkeen. Rangersia vastaan pelaaminen on aina tietysti erilaista ja tuo vähän kylmiä väreitä. Se auttoi varmasti saamaan jalat liikkeelle heti alusta alkaen.

– Tuntuu hyvältä pystyä auttamaan joukkuetta. Monella pelaajalla olisi voinut olla useamman pisteen ilta, ja tällä kertaa oli minun vuoroni.

– Tämä oli taisteluottelu, piti vain kamppailla läpi sen ja kaikkien vaikeiden hetkien.

LUE KESKIVIIKON NHL-JUTUISTA MYÖS:
Tiesitkö? Tässä kalpenee moni nimimies – Tuukka Rask harvoin esille nousevan kovan tilaston kakkosena NHL:ssä

Tiesitkö? Liigassa ihastuttanut hyökkääjä takasi uransa ensimmäisellä NHL-maalilla upeaa historiaa Janne Kuokkaselle – duo pelasi vielä syksyllä vastakkain Suomessa

Historiallinen maali: Mikko Rantanen alusti, Nathan MacKinnon iski jo Peter Forsbergin rinnalle