Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon jatkoi liitoaan NHL:ssä myös keskiviikkoaamuna läntisen divisioonan herkkupalassa Vegas Golden Knightsia vastaan. Peli oli päätöserässä tasan 2-2, ja MacKinnon oli ehtinyt iskemään joukkueelleen avausmaalin.

Tuo maali, jonka ykkössyöttäjänä kunnostautui muuan Mikko Rantanen, oli historiallinen. Se nosti kanadalaisen jakamaan nelossijaa Coloradon kaikkien aikojen tasakentällisin tehtyjen pisteiden pörssissä – kyseisiä tehoja hyökkääjällä oli kasassa aamun osuman jälkeen 346 maalia.

Samalla Coloradon ykkössentteri nousi Peter Forsbergin rinnalle tasakentällisin tehtyjen osumien Avsin maalipörssissä. Häkki oli viisi-vitosella kanadalaiselle jo 133:s.

StatsCentre

@StatsCentre
Scoring in the 1st period against the Golden Knights tonight, Nathan MacKinnon has tied Alex Tanguay for the 4th most career even strength points (346) and tied Peter Forsberg for the 5th most career even strength goals (133) by a player in @Avalanche history (1995-96 to present)

Ottelun lopputulos ei ehtinyt tähän juttuun.