New Jersey Devils -hyökkääjä Janne Kuokkanen takoi NHL-uransa ennätystehot, kun joukkue kaatoi varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa paikallisvastustaja NY Rangersin maalein 5-2.

22-vuotias suomalainen antoi kesän 2012 ja -14 loppuottelijoiden välisessä kamppailussa peräti kolme maalisyöttöä ja tuplasi kertaheitolla kauden sekä koko taalaliigauran tehopisteensä. Kuluvan sesongin kymmenen pelin saldo on nyt 1+5=6.

Rangers-ottelussa lähes 15 minuuttia jääaikaa kellottanut Kuokkanen palkittiin kamppailun ykköstähtenä ja Devils-päävalmentaja Lindy Ruff hehkutti pelaajaa vuolaasti – ja ansaitusti.

– Hän on fiksu pelaaja ja rakentaa hyviä tilanteita. Tänään hän järjesti hienoja paikkoja, jotka auttoivat meidät voittoon. Hän alkaa myös päästä sinuiksi pelitapamme kanssa, Ruff totesi joukkueen nettisivuilla.

Kauden Kärpissä aloittanut Kuokkanen teki ottelussa historiaa: Kuokkasesta tuli vasta kuudes tulokaspelaaja Devilsissä kautta aikain (1982-), joka on pystynyt napsimaan kolme syöttöpinnaa joukkueen reissupelissä. Edellisestä vastaavanlaisesta tempusta on aikaa liki 20 vuotta, jolloin tällaiseen pystyi legendaarinen Brian Gionta.

Tuo tulokkaan kolme syöttöpinnaa vieraspeliin on samalla isoin määrä kaikista.

Kuokkasen kolmannen syöttöpisteen takasi siitä maalannut Nick Merkley, kautensa Ässissä aloittanut hyökkääjä.

– Kaikki tiesivät, että jalkojen käyntiin ja fiiliksen kohdilleen saaminen tulee olemaan vaikeaa. Teimme aika hyvää työtä, paransimme läpi pelin, NHL-uransa ensimmäisen pöntön tehnyt Merkley hymähti viitaten siihen, että NJD palasi peleille liki kolmen viikon tauon jälkeen.

Taalaliigassa tällä kaudella siis tehot 1+5=6 tehnyt Kuokkanen iski Liigassa Kärppien paidassa alkukaudesta 16 pelissä pisteet 3+4=7. Merkleyn saldo on nyt 1+2=3, Ässissä hän kiskoi 19 ottelussa tehot 4+9=13 (+2).

Kaksikko kohtasi Liigassa viime syksynä kahdesti, lokakuun lopulla ja marraskuun puolen välin jälkeen.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Historiallinen maali: Mikko Rantanen alusti, Nathan MacKinnon iski jo Peter Forsbergin rinnalle