Moni ei ehkä tiedä sitä, että Boston Bruinsin Tuukka Rask on torjunut peräti 25 eri joukkuetta vastaan 30 mahdollisesta nollapelin NHL:ssä. Tilasto on niin kovaa valuuttaa, että sillä irtoaa kyseisessä rankingissa aktiivivahdeista puhuttaessa peräti kakkossija. Rask on edustanut koko uransa ajan Bostonia, joten siksi 30 on maksimi tässä tapauksessa.

Savonlinnalaisvahdin edellä on vain Marc-Andre Fleury. Vegas Golden Knightsin maalilla torjuva kolminkertainen Stanley Cup -voittaja on nollannut taalaliigassa peräti 26 eri joukkuetta.

Raskin tavoin 25 eri joukkuetta vastaan nollille on pystynyt venymään tämän joukkuekaveri Jaroslav Halak.

Tilasto tuli esille NHL Public Relations -nimisellä Twitter-tilillä Los Angeles Kingsin Jonathan Quickin keskiviikkoyönä Minnesota Wildia vastaan irronneen nollapelin seurauksena. Kaksi kertaa Stanley Cup -kannua nostaneen pelaajan lukema on tilastossa neljänneksi paras, 23.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Jonathan Quick made 28 saves to earn his first career shutout against the Wild. He has now recorded a shutout against 23 different franchises. Only three active goaltenders have done so against more: Marc-Andre Fleury (26), Tuukka Rask (25) and Jaroslav Halak (25). #NHLStats

Rask on kopannut pikkumustia tällä kaudella yhdeksässä pelissä 90,6 prosentin tarkkuudella, ja voittoja on irronnut kuusi kappaletta. Nollapelejä Bostonin tähden vyöllä ei tällä sesongilla ole vielä.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Tiesitkö? Liigassa ihastuttanut hyökkääjä takasi uransa ensimmäisellä NHL-maalilla upeaa historiaa Janne Kuokkaselle – duo pelasi vielä syksyllä vastakkain Suomessa

Historiallinen maali: Mikko Rantanen alusti, Nathan MacKinnon iski jo Peter Forsbergin rinnalle