IS: John Tortorella yllättyi Patrik Laineen yhdestä taidosta: ”Minua oli varoitettu, mutta silti se yllätti”

Miikka Lahtinen
Carolina Hurricanes v Columbus Blue Jackets

Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella kertoo Ilta-Sanomille, että hän yllättyi erityisesti yhdestä Patrik Laineen taidosta, vaikka siitä oli kerrottu hänelle jo etukäteen.

Blue Jackets -luotsin mukaan hän oli saanut suomalaistähdestä tarkkaa tietoa GM Jarmo Kekäläiseltä, mutta siitäkin huolimatta silmät aukesivat kunnolla vasta, kun Laine oli liittynyt joukkueen harjoituksiin.

– Minulla on valtava arvostus Jarmoa kohtaan. Hän on yksi parhaista ellei paras arvioimaan lahjakkuuksia. Me tappelemme kuin kissat ja koirat päivittäin eri asioista, mutta hän sanoi, että älä sitten ylläty, kuinka hyvin Patty syöttää kiekkoa.

– Minua oli siis varoitettu, mutta silti Laineen syöttötaito yllätti. Sen ansiosta hän pystyy auttamaan ketjukavereita, Tortorella ylistää IS:n mukaan.

Kokeneen valmentajan mukaan Laineessa on potentiaalia vaikka mihin, mikäli kehitys jatkuu samanlaisena. Suomalainen on tullut joukkueeseen hyvin sisään, kun 11 ottelussa on syntynyt 10 tehopistettä.

– Me vasta tutustumme toisiimme, mutta uskon, että hänestä voi tulla kokonaisvaltainen NHL:n kärkipelaaja – ei vain huippuluokan maalintekijä. Jos hän siis päättää, ettei pelaamisessa ole kyse vain maalien tekemisestä. Tiedän, että hän tykkää maaleista ja hän tietää olevansa hyvä maalintekijä.

– Luin yksi päivä kommentin, jossa hän sanoi, että hänelle maksetaan maalien tekemisestä ja hän on siinä aika hyvä. Se oli tyypillistä Pattya. Hän ei ujostele, ja rakastan sitä, Tortorella kehuu.

Voita robotti-imuri – arvo 499€!

  1. Vastaa kolmeen nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa robotti-imurin, jonka arvo on 499€!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

SuomiKiekko

Suomalaista jääkiekkoa penkkiurheilijoille