JYPin Liiga-kausi on ollut todellinen painajainen. Jyväskyläläiset majailevat runkosarjan jumbona kerättyään 35 ottelusta vaivaiset 28 pistettä.

Joukkueen virolaishyökkääjä Robert Rooba pyrkii näkemään tilanteessa myös positiivisia asioita.

– Kiva, että pelit pyörivät, vaikka tilanne on mikä on. Aikamoinen pelirupeama on edessä. Ennen ei ole ollut tällaista. Lähden ihan innoissani tähän, että pelaamme melkein joka toinen päivä pari kuukautta putkeen. Ihan mielenkiintoinen tilanne, Rooba toteaa Liigan nettisivulla julkaistussa haastattelussa ja jatkaa:

– Tämä on ollut kaikin puolin todella vaikea kausi seuralle. Tällä koko maailmantilanteella on jokin syy siihen, miksi homma on ollut huonoa. Valmentajanvaihdokset sun muut vaikuttavat. Yksinkertaisesti emme ole löytäneet omaa peliämme.

27-vuotias Rooba pelaa pisteiden valossa mukavaa kautta, kun 35 ottelussa Viron maajoukkuepelaaja on nakutellut tehot 14+6=20.

Jyväskyläläisryhmän kuluvan sesongin paras maalintekijä on jo erittäin lähellä maali- ja piste-ennätystään kaudelta 2018-19, jolloin saldo oli 17+8=25.

Rooba ylitti hiljattain myös 100 tehopisteen (tällä hetkellä 62+40=102) rajan Liigassa ja on Suomen pääsarjan historian tehokkain virolainen. Yhden kauden maaliennätyksen (17) hän jakaa vielä toistaiseksi TPS:ssä 1996-98 pelanneen Toivo Suursoon kanssa.

– Toivo on ollut minulle pikkupoikana esikuva, ja on hienoa tavoitella hänen lukemiaan. Se on iso juttu. Toivon maalimäärä on ollut itselleni salainen tavoite. Pikkupoikana tuli fanitettua Toivoa ja hänen uransa loppupuolella ja oman urani alussa pääsimme pelaamaan yhden MM-kisaturnauksen yhdessä. Se oli hieno juttu. On ollut hienoa, että olen pystynyt tekemään pisteitä enemmän kuin Toivo, joka oli kovan tason pelimies, Rooba hehkuttaa.

Seuraavan kerran Rooba pääsee yrittämään maaleja lauantaina, kun JYP kohtaa kotonaan HIFK:n.