Suomalaisilta mahtisuoritus: Mikael Granlund teholinkona, Pekka Rinne torjui maukkaan pistepotin – “En aio valehdella – voitto tuntui hyvältä”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin Mikael Granlund oli yksi suomalaisonnistujista keskiviikkoyön NHL-kierroksella, kun hän tehoili Predsin 3-2-jatkoaikavoittoon päättyneessä Chicago Blackhawks -pelissä pinnat 1+1.

Nashville oli varsin tasapainoinen läpi koitoksen, eikä se alkanut esimerkiksi sohlaamaan tappioasemassa turhia.

– Puhuimme vain siitä, että meidän on tehtävä asioita oikein. Sitten meidät palkittiin. Tulokset kyllä tulevat, peliaikaa 19.58 kellottanut ottelun kakkostähti Granlund hymähti seuran kotisivuilla.

Hyökkääjä tasoitti pelin 51. peliminuutilla 2-2:een ja alusti Roman Josin voittomaalin jatkoajan alussa. Pömpelin toinen syöttäjä oli Erik Haula (peliaika 16.14), Nashvillen maalilla puolestaan seisoa tönötti Pekka Rinne vankasti. Hän torjui 18 kutia 20 laukauksesta.

– Topakka voitto meiltä, iso sellainen meille. On selvää, että Dallas oli pettymys, Rinne selitti viitaten kahteen Stars-tappioon.

– Pelasimme tänään täydet 60 minuuttia ja ylityöt päälle. Painoimme ja painoimme, ja teimme oikeita asioita. Minun on jaettava kunniaa kundeille. He pelasivat kovaa.

Yön voitto oli suomalaiselle alkaneen vuoden ensimmäinen.

– En aio valehdella – voitto tuntui hyvältä. Edellisestä voitosta olikin joku tovi. Olen kyllä tuntenut oloni hyväksi, harjoitusleirikin oli hyvä ja odotin tätä kautta innolla.

Juusenkin (Saros) tilanne näyttää hyvältä. Toivottavasti me kummatkin saamme pelata.

Jatkoaikaratkaisija Josi kehui Rinnettä, joka on saanut lähikuukausina paljonkin rapaa ailahtelevien otteiden vuoksi.

– Pekka on suuri osa joukkuettamme. Carolina-pelissä aiemmin tammikuussa hän pelasi todella hyvin, mutta emme saaneet otettua voittoa hänelle.

Chicagon väreissä läpimurtoa taalaliigaan vihdoin ja viimein tekevä Leijonien MM-sankarivahti Kevin Lankinen ei ollut maalilla, vaan huilivuorossa.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Pierre-Luc Dubois’n kohtalo vei päähuomion tehoille nousseen Mikko Koivun paluussa – taas tähden menettänyt John Tortorella: “No h*lvetti, meillä on ollut konflikteja!”

Taas häkki! Jatkuvasti maaleja mättävä Mikko Rantanen voi pyyhkäistä pian jo Milan Hejdukin ja Joe Sakicin ohi – ja tehdä historiaa NHL:ssä


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½