Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on löytänyt NHL:ssä suorastaan hirviömäisen vireen, kun hän oli mättänyt keskiviikkoaamun San Jose Sharks -pelin toiselle tauolle tultaessa jo kuusi maalia koko sesongin aikana.

Kun keskiviikkoaamun matsi oli Avsin kauden seitsemäs, on Nousiaisten timantti liki maali per peli -tahdissa. Suomalaisen kaikki häkit ovat syntyneet yhdessä pötkössä, eli nyt Rantanen on jo kuuden ottelun maaliputkessa.

Se on Coloradossa kautta aikain luokkaa historiallinen temppu, sillä vain kaksi pelaajaa on pystynyt pidempään maaliputkeen. Milan Hejduk latoi osumia seitsemässä pelissä peräkkäin kaudella 2002-03 ja Joe Sakic kausina 1999-2000 sekä 1997-98. Kyseinen tilasto on ollut siis voimassa kaudesta 1995-96, kun seura muutti Denveriin.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mikko Rantanen (6-2—8 in 6 GP) extended his goal streak to six games, tied for the second longest run by an @Avalanche player since the club relocated to Denver in 1995-96. records.nhl.com/records/skater… #NHLStats

Voit katsoa maalin NHL:n nettisivuilta painamalla tätä.

Jos Rantanen osuu vielä seuraavassa pelissä, nousee hän timanttisen duon rinnalle. Sen jälkeen laituri voisi pamauttaa itsensä kyseisen tilaston kärkiukoksi.

Avsin ja San Josen välinen matsi oli tämän uutisen kirjoitushetkellä toisella tauolla Rantasen ja kumppanien hyväksi murskaavissa lukemissa 7-2.