NHL-seura Winnipeg Jetsin puolustaja Sami Niku solmi aiemmin viikolla seuransa kanssa kaksivuotisen ja yksisuuntaisen jatkosopimuksen.

Yhden suunnan sopimus tarkoittaa käytännössä sitä, ettei seura pysty enää heittelemään viime kaudella vain 17 NHL-ottelua pelannutta 24-vuotiasta farmin ja NHL:n välillä ilman, etteivät muut seurat pystyisi nappaamaan tätä riveihinsä ilman kompensaatiota.

The Athleticin toimittaja Murat Ates muistuttaa Nikun tilanteen olevan yksisuuntaisesta sopimuksesta huolimatta kaikkea muuta kuin helpon.

– Jetsillä on NHL-kokoonpanossaan valmiiksi seitsemän puolustajaa: Josh Morrissey, Dylan DeMelo, Derek Forbort, Neal Pionk, Nathan Beaulieu, Tucker Poolman ja Luca Sbisa. Yksisuuntainen sopimus tarkoittaa sitä, että Nikun on läpäistävä waiver-lista farmikomennuksen sattuessa kohdalle. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että ilman loukkaantumisia hänelle on tarjolla Jetsissä ainoastaan ylimääräisen puolustajan paikka, Ates maalailee.

Niku on pelannut kolmen Pohjois-Amerikassa viettämänsä vuoden aikana 48 NHL-ottelua tehoin 2+8=10. Farmiliiga AHL:ssä pelejä on kertynyt vyölle 114. Näissä suomalainen on iskenyt kovat tehot 22+58=80.