Joko nyt olisi aika? Suomalaislupausta povataan NHL:n ykkösvaraukseksi 2021

© Kuva: Leijonat.fi

NHL:n varaustilaisuudesta ei ole kulunut vielä päivääkään, ja Pohjois-Amerikassa ryhdytään jo laatimaan listaa seuraavan vuoden kärkilupauksista. Myös suomalaisittain odotukset ensi vuoden draftiin ovat korkealla – eikä syyttä.

The Athletic -toimittaja Corey Pronmanin alustavassa rankingissa ykkösenä komeilee Kärppien superlupaus Aatu Räty. Listaa ovat olleet mukana kokoamassa useat NHL-kykyjenetsijät.

Pronmanin kertoo Rädyn ja puolustaja Owen Powerin saaneen kykyjenetsijöiltä tasapäin ääniä ykkössijalle. Kaksikko on tällä hetkellä aivan rinta rinnan, mutta Räty kiilaa niukasti edelle.

Kärppäsentterin kovimpia valttikortteja ovat pelaaminen miesten sarjassa ja vahvat näytöt U18-maajoukkueesta. Rädyn taitotaso on saanut Pronmanin vakuuttuneeksi.

– Rädyllä on huikeat kädet ja hyökkäyspään vaistot ja hän on keskivertoa parempi luistelija, Pronman kirjoittaa.

Aivan kirkkaimpien, NHL:ää dominoivien huipputalenttien kategoriaan Räty ei lukeudu, mutta vertailukohdatkin ovat kivenkovia.

– Hänen taitotasonsa on korkealla, mutta se ei hyppää silmille samoin kuin Jack Hughesin tai Alexis Lafrènieren, Pronman pohtii.